Kızım çekinme gel yanımıza

Diyarbakır'da, çocukları PKK tarafından kaçırılan 254 ailenin HDP binası önündeki evlat nöbeti, 875'inci günde de sürdü. 2015'te 18 yaşındayken kaçırılan kızı Gülcan için evlat nöbeti tutan Necmettin Biçer, “Kızım beni görüyorsan sesimi duyuyorsan çekinmeden gel, güvenlik güçlerine teslim ol” dedi. Kocaeli'nde 2014'te 17 yaşındayken kaçırılan Eren'in annesi Fadime Aksu da ailelerden Adla Yıldırım'ın oğlu Mehmet Akif’e (31) kavuşmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Haberler 24.01.2022 - 02:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklar örgüt tarafndan kaçrlan ailelerin HDP önünde balatt evlat nöbeti 875inci gününü geride brakt. Her geçen gün artan aile says, 254e yükselirken, bugüne kadar Hacire Akar ile birlikte 34 aile çocuuna kavutu.

EYLEME KATILAN YILDIRIM

Kocaelinin Gebze ilçesinde, 2014 ylnda 17 yandayken kaçrlan Erenin annesi Fadime Aksu, nöbet tutan ailelerden Adla Yldrmn da olu Mehmet Akife kavumasnn mutluluunu yaadn söyledi. Aksu, Ben çok mutlu oldum. nallah o günü biz de yaarz. O anne- baba yaad, biz de yaarz. Ben buradan oluma sesleniyorum; bak 34 aile evladna kavutu. Ne olursunuz bütün çocuklar siz de gelin, biz de öyle sevinelim, mutlu olalm. Niye orada bekliyorsunuz? Biz sizi çok özledik. Her çocuk anne- babasna kavusun. Daha dayanacak gücüm yok yavrum, dön geri gel dedi.

KIZINA SESLEND

Vanda 2015 ylnn Kasm aynda 18 yandayken kaçrlan kz Gülcan için eylemini sürdüren Necmettin Biçer ise 34üncü ailemiz çocuuna kavutu. Biz de burada bekliyoruz. Dada bulunan çocuklarmza seslenmek istiyorum. Gelen çocuklarn hepsi ailelerinin yannda, ne olur orada kalmayn. Gelin, biz de sizi burada bekliyoruz. Siz gelmeden buradan ayrlmyoruz. Kzm gel, güvenlik güçlerine teslim ol. Bizim ülkemiz güzel ve güçlü bir ülkedir. Ne olur gel, güvenlik güçlerine teslim ol diye konutu.

AYTEN ELHAM ANNE

2017 ylnn mays aynda çocuunu ie gönderdiini ve o günden beri evladn aradn ifade eden anne Ayten Elhaman, evladna teslim ol çars yapt. 3 yldr HDP il binas önünde olduklarn hatrlatan Elhaman, 5 yl oldu evladma hasretim, kokusuna ve sesine hasret kaldm. HDPli cani ve katiller bizden ne istiyor? HDP çocuklar alp Kandile götürüyor, onlar da Amerikann askeri yapyor. Benim çocuumdan ne istediler, HDP ve PKK birdir bunu bilsinler. Bütün gençlere sesleniyorum, HDPye inanmayn, PKKya kanmayn, kaçp gelin burada güçlü devletimiz var. Olum Bayram, sen gelmeyene kadar biz, buray terk etmeyeceiz. Bu çadrda ben ve baban hasretle bekliyoruz. Bak seni kandrp dada ölüme götürmüler, burada da babana yolda pusu kurdular, babann kolunu krdlar. Onlarn katil olduklarn bir daha gör. Orada sana, burada bize ikence ediyor. Kaçp gel, seni kandrp götürdüler. Siyasetle bir alakan yok dedi.

Ana Sayfaya Git