Kızım çekinme gel yanımıza

Diyarbakır'da, çocukları PKK tarafından kaçırılan 254 ailenin HDP binası önündeki evlat nöbeti, 875'inci günde de sürdü. 2015'te 18 yaşındayken kaçırılan kızı Gülcan için evlat nöbeti tutan Necmettin Biçer, “Kızım beni görüyorsan sesimi duyuyorsan çekinmeden gel, güvenlik güçlerine teslim ol” dedi. Kocaeli'nde 2014'te 17 yaşındayken kaçırılan Eren'in annesi Fadime Aksu da ailelerden Adla Yıldırım'ın oğlu Mehmet Akif’e (31) kavuşmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kızım çekinme gel yanımıza

Diyarbakır'da Çocukları örgüt tarafından kaçırılan ailelerin HDP önünde başlattığı evlat nöbeti 875'inci gününü geride bıraktı. Her geçen gün artan aile sayısı, 254’e yükselirken, bugüne kadar Hacire Akar ile birlikte 34 aile çocuğuna kavuştu.

EYLEME KATILAN YILDIRIM

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, 2014 yılında 17 yaşındayken kaçırılan Eren'in annesi Fadime Aksu, nöbet tutan ailelerden Adla Yıldırım'ın da oğlu Mehmet Akif’e kavuşmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi. Aksu, “Ben çok mutlu oldum. İnşallah o günü biz de yaşarız. O anne- baba yaşadı, biz de yaşarız. Ben buradan oğluma sesleniyorum; bak 34 aile evladına kavuştu. Ne olursunuz bütün çocuklar siz de gelin, biz de öyle sevinelim, mutlu olalım. Niye orada bekliyorsunuz? Biz sizi çok özledik. Her çocuk anne- babasına kavuşsun. Daha dayanacak gücüm yok yavrum, dön geri gel” dedi.

 KIZINA SESLENDİ

Van’da 2015 yılının Kasım ayında 18 yaşındayken kaçırılan kızı Gülcan için eylemini sürdüren Necmettin Biçer ise “34’üncü ailemiz çocuğuna kavuştu. Biz de burada bekliyoruz. Dağda bulunan çocuklarımıza seslenmek istiyorum. Gelen çocukların hepsi ailelerinin yanında, ne olur orada kalmayın. Gelin, biz de sizi burada bekliyoruz. Siz gelmeden buradan ayrılmıyoruz. Kızım gel, güvenlik güçlerine teslim ol. Bizim ülkemiz güzel ve güçlü bir ülkedir. Ne olur gel, güvenlik güçlerine teslim ol” diye konuştu.

AYTEN ELHAM ANNE

2017 yılının mayıs ayında çocuğunu işe gönderdiğini ve o günden beri evladını aradığını ifade eden anne Ayten Elhaman, evladına "teslim ol" çağrısı yaptı. 3 yıldır HDP il binası önünde olduklarını hatırlatan Elhaman, "5 yıl oldu evladıma hasretim, kokusuna ve sesine hasret kaldım. HDP'li cani ve katiller bizden ne istiyor? HDP çocukları alıp Kandil’e götürüyor, onlar da Amerika’nın askeri yapıyor. Benim çocuğumdan ne istediler, HDP ve PKK birdir bunu bilsinler. Bütün gençlere sesleniyorum, HDP’ye inanmayın, PKK’ya kanmayın, kaçıp gelin burada güçlü devletimiz var. Oğlum Bayram, sen gelmeyene kadar biz, burayı terk etmeyeceğiz. Bu çadırda ben ve baban hasretle bekliyoruz. Bak seni kandırıp dağda ölüme götürmüşler, burada da babana yolda pusu kurdular, babanın kolunu kırdılar. Onların katil olduklarını bir daha gör. Orada sana, burada bize işkence ediyor. Kaçıp gel, seni kandırıp götürdüler. Siyasetle bir alakan yok" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz