Kızımı HDP’den istiyoruuum!

Hakkari'den 8 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Kadriye için gelen baba Nazmi Türan "Kızımı HDP'den istiyorum. En kısa zamanda evlatlarımızı bize teslim etsinler"

Haberler 27.02.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen ailelerin HDP binas önündeki oturma eylemi, 544üncü günde de sürüyor. Aile says, Hakkarinin çukurca ilçesinde 2013 ylnda 15 yandayken, kaçrlan Kadriye için gelen babas Nazmi ve kz kardei emiran Turan ile 208 oldu. Evlat nöbetindeki aileler ayrca Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann doum gününü, çocuk Esirgeme Kurumuna gönderilmek üzere yaptrdklar pasta ile kutlad.

ABLAMI HDPDEN STYORUM

HDP önünde eylem yapan aile says, Hakkarinin çukurca ilçesinde 2013 ylnda 15 yandayken kaçrlan Kadriye için gelen babas Nazmi ve kz kardei emiran Turan ile 208 oldu. emiran Turan, ablasnn kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak, HDPliler ablam kaçrd. Ablam Düüne gideceim dedi ve o günden bu yana haber alamyoruz. Babamla beraber ablam aramak için çkp geldik. HDPden ablam istiyorum. 8 yl oldu haber alamadk. Babam ve annem, ablam bulmak için birçok yere gitti ama kimse göstermedi dedi.

Nazmi Turan da kzn bulmak için her yere gittiini ama haber alamadn belirterek, Suriyeye gittiini söylediler bize ama haber alamadk. O yüzden biz buraya geldik diye konutu.

ERDOANIN DOUM GÜNÜNÜ KUTLADI

HDP binas önünde evlat nöbeti tutan aileler, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann doum gününü, çocuk Esirgeme Kurumuna gönderilmek üzere yaptrdklar pasta ile kutlad.

Anne Fatma Akku, Cumhurbakan Erdoana uzun ömürler dileyerek, Allah onu bamzdan eksik etmesin, bize çok destek veriyor. dedi.

Baba Celil Begda, Cumhurbakan Erdoann oturma eyleminin ilk gününden bu yana ailelerin yannda olduunu, aileleri desteklediini söyledi.

Baba Süleyman Aydn ise anne ve babalar olarak çocuklarna kavumalar için kendilerine büyük destek veren Cumhurbakan Erdoann doum gününü kutladklarn ifade etti.

Allah Cumhurbakanmz Türkiye Cumhuriyeti devletinin bandan eksik etmesin. diyen Aydn, Gara ehitlerinden dolay kutlama yapmadklarn, pastay da devlet korumasndaki çocuklara gönderdiklerini belirtti.

Aydn, Devletimiz büyük bir devlet ve çocuklarmz için büyük mücadele veriyor. Biz de burada büyük mücadele veriyoruz. Sonuna kadar bu mücadeleyi vereceiz. çocuklarmz almadan gitmeyeceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git