Kızımı HDP’den istiyoruuum!

Hakkari'den 8 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Kadriye için gelen baba Nazmi Türan "Kızımı HDP'den istiyorum. En kısa zamanda evlatlarımızı bize teslim etsinler"

Kızımı HDP’den istiyoruuum!

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 544'üncü günde de sürüyor. Aile sayısı, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 2013 yılında 15 yaşındayken, kaçırılan Kadriye için gelen babası Nazmi ve kız kardeşi Şemiran Turan ile 208 oldu. Evlat nöbetindeki aileler ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü, Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderilmek üzere yaptırdıkları pasta ile kutladı.

'ABLAMI HDP'DEN İSTİYORUM'

HDP önünde eylem yapan aile sayısı, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 2013 yılında 15 yaşındayken kaçırılan Kadriye için gelen babası Nazmi ve kız kardeşi Şemiran Turan ile 208 oldu. Şemiran Turan, ablasının kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak, "HDP'liler ablamı kaçırdı. Ablam 'Düğüne gideceğim' dedi ve o günden bu yana haber alamıyoruz. Babamla beraber ablamı aramak için çıkıp geldik. HDP'den ablamı istiyorum. 8 yıl oldu haber alamadık. Babam ve annem, ablamı bulmak için birçok yere gitti ama kimse göstermedi" dedi.

Nazmi Turan da kızını bulmak için her yere gittiğini ama haber alamadığını belirterek, "Suriye'ye gittiğini söylediler bize ama haber alamadık. O yüzden biz buraya geldik" diye konuştu. 

ERDOĞAN'IN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI

HDP binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü, Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderilmek üzere yaptırdıkları pasta ile kutladı.

Anne Fatma Akkuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzun ömürler dileyerek, "Allah onu başımızdan eksik etmesin, bize çok destek veriyor." dedi.

Baba Celil Begdaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oturma eyleminin ilk gününden bu yana ailelerin yanında olduğunu, aileleri desteklediğini söyledi.

Baba Süleyman Aydın ise anne ve babalar olarak çocuklarına kavuşmaları için kendilerine büyük destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutladıklarını ifade etti.

"Allah Cumhurbaşkanımızı Türkiye Cumhuriyeti devletinin başından eksik etmesin." diyen Aydın, Gara şehitlerinden dolayı kutlama yapmadıklarını, pastayı da devlet korumasındaki çocuklara gönderdiklerini belirtti.

Aydın, "Devletimiz büyük bir devlet ve çocuklarımız için büyük mücadele veriyor. Biz de burada büyük mücadele veriyoruz. Sonuna kadar bu mücadeleyi vereceğiz. Çocuklarımızı almadan gitmeyeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz