Konutbank Vurgunu!

Çiflik ve Kaşar bank derken, Diyarbakır konutbank vurgunuyla sarsıldı. 300 kişi parasını verdikleri dairelerin tapularını alamadıkları iddiasıyla eylem yaparak, "dolandırıldıklarını" iddia ettiler.

Haberler 12.09.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda aralarnda avukat, mühendis, memur ve terör madurlarnn da bulunduu yaklak 300 kii, konutbank vurgunuyla dolandrldklar öne sürüldü. Parasn pein verdikleri dairelerin tapularn alamadklarn iddia ederek, inaat devam eden binann önünde toplanan kalabaln eylemi srasnda gerginlik yaand. Polisin youn güvenlik önlemi ald eylemde vatandalar, müteahhit firma ve arsa sahibi arasndaki anlamazlktan ve firma sahibinin battn ifade etmesinden dolay madur olduklarn ve bu maduriyetleri giderilene kadar haklarn arayacaklarn söyledi.

TERÖR TAZMNATLARI DOLANDIRICIYA GTT

2016 ylnda l Emniyet Müdürlüü ek binasna yaplan bombal saldrda yaad maddi zarar karsnda devlet tarafndan kendisine verilen paray daire karl mühendislik firmasna verdiini ve tapusunu alamadn ileri süren Ali Dündar, Devlet büyüklerinden yardm istiyoruz. Ben 18 ay önce paray daire karlndan vermitim. Sözlemem de var. Tapu harcn da verdim derken, Emekli memur Mehmet çeri ise Buras Türkiye Cumhuriyeti. Kanunlar var savcs var, hakimi var, polisi var diyerek maduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesi Diclekent semtinde bir araya gelen ve aralarnda avukat, mühendis, memur ve emeklilerin olduu yaklak 300 kii bir inaatnn önüne gelerek eylem yapt. Polisin youn güvenlik önlemi ald eylemde vatandalar parasn pein verdikleri evlerin tapusunu alamadklarn ve dolandrldklarn ileri sürerek haklarn arad. Ksa süreli gerginliin yaand eylemde vatandalar müteahhit firma ve arsa sahibi arasndaki anlamazlktan ve firma sahibinin battn ifade etmesinden dolay madur olduklarn ve bu maduriyetleri giderilene kadar haklarn arayacaklarn söyledi.

TERÖR TAZMNATLARI DOLANDIRICIYA GTT

Merkez Balar ilçesinde 2016 ylnda l Emniyet Müdürlüü ek binasna yaplan bombal saldrda yaad maddi zarar karsnda devlet tarafndan kendisine verilen paray daire karl mühendislik firmasna verdiini ve tapusunu alamadn ileri süren Ali Dündar, O patlamada eim de yaralanmt. Devletin verdii eya ve ev parasn mühendislik firmasna verdim. 18 ay önce 150 bin lira ve bunun yannda tapu masrafn kendilerine verdim. Onlar da inaata yatrdlar. Bunun gibi 16 tane irket var. Buras 4 milyon TL alacam var diyor. Onlar da yok diyorlar. Paranz yok diyorlar. Ondan dolay burada toplandk. Devlet büyüklerinden yardm istiyoruz. Ben 18 ay önce paray daire karlndan vermitim. Sözlemem de var. Tapu harcn da verdim.

TOPU HARCINI VERDM TAPUYU VERMEDLER

Tapu dairesine gittik. Sonra ev arsa sahibinin çkt. Arsa sahibi daire benim diyor ama müteahhit de benim diyor. Ben ortada kaldm. 3 tane çocuum var. 3ü de üniversite okuyor. Herhangi bir gelirim de yok. Kendim ortopedik engelliyim. Benim gibi madur olan yaklak 300 kii var. Yüzde 80i de parasn vermi. Yargya da bavurduk. Arsa sahibi daire benim diyor müteahhit yok benim diyor. Biz ortada kaldk. Elimizde sözleme var. Tapu harcn yatrdma dair belgede var. Telefon konumalar da var elimde. uan oturduum evde ne elektrik, ne su hiçbir ey yok. 3 çocuumla kalyorum. Olan paramz da vermiyorlar. Burada herhangi bir alacanz yok diyorlar. Devlet büyüklerinden yardm istiyoruz. Biz artk paray da istemiyoruz. Bildiiniz enflasyon ald ban gitti. uan verecekleri 150 bin lira ile ben daire alamam Diyarbakrda. Bana 3+1 daire dendi. uan 2+1i verdi. 2+1in de tapusu yok. Tapusu olmayan bir dairedeyim dedi.

GEREKRSE BURADA YATACAIZ

Emekli memur Mehmet çeri ise 2017 ylnda ayn mühendislik firmasndan 220 bin lira karl bir daire satn aldn ve Kurban Bayram öncesi tapu konusunda anlatklarn dile getirerek, unlar kaydetti: Bu tapu karl da kendilerine bir mebla ödememi söylediler. Doalgaz, su ve elektrik abonelii için 7 buçuk milyar talep ettiler. Ben ilçede olduum için bayramdan sonra geleceimi söyledim. Bu sabah müteahhidin kaçtn bana söylediler. u anda bulunduum yer kendisinin yapt yerdir. Bizlerin parasn bu inaatlara yatrm. Müteahhit savcla verdii ifadesinde, tefeciden para aldn, o tefeciye da borcunu ödedii halde tefecinin çeklerini kullanarak onun i hayatn bitirdiini söylemi. Bu tutanaklarda mevcuttur. Bizim gibi madur olan kaytl 233 kii var. Biz maduriyetimizin giderilmesi adna madurlar olarak toplandk. Kimse kimseyi ezemez, kimse kimseye bask yapamaz. Kimse kimsenin parasn yiyemez. Buras Türkiye Cumhuriyeti. Kanunlar var savcs var, hakimi var, polisi var. Benim dairemi satm oraya koymu. Biz grup olarak bu yasta ba koyduk. Ölüm var dönmek yok. Bu madurlarn hakkn alacaz. Gerekirse burada yatacaz. Zaten bütün varlmz elimizden gitti.

Ana Sayfaya Git