Kötü Koku Çilesine Son!

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin Karacadağ bölgesinde hayata geçireceği Entegre Katı Atık Yönetimi (EKAY) tesisinin genelde Diyarbakır'ın özelde ise Bağlar'ın yarım asırlık çevre sorununa son vereceğini söyledi.

Haberler 05.04.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ksa ad Ekay olan Entegre Kat Atk Yönetimi Tesisinin temeli geçtiimiz hafta Balar ilçesine bal Karacada bölgesinde atld.

Yllardr bölge halknn tepkisine ve ikayetine konu olan vahi depolamaya son verin salk için risk oluturan çevre sorununa son verecek proje sevinçle karland.

Vahi depolamann en çok Balar halkn olumsuz etkilediini belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Ekay projesini memnuniyetle karladklarn ifade etti,

çEVRE SORUNU

Projenin getirisinin fazla olduunu anlatan Beyolu,lçemizde ve ehrimizde ciddi anlamda çevre sorununa neden olan vahi depolamaya son verecek olan Entegre Kat Atk Yönetimi Tesisi projesi olup hem Büyükehir Belediyemizin kasasndan para çkmayacak hem de burada enerji elde edilecek.Büyükehir Belediyesi yüzde 28 gibi önemli bir rakamla da gelir elde etmi olacak.

20-25 yl boyunca bu sorunu çözmeyerek Balar ve Diyarbakr kaderine terk eden bir zihniyet vard. Hamd olsun artk ehrimize ve milletimize hizmet etmeye adanm bir anlay var. dedi.

Ana Sayfaya Git