Kötü Koku Çilesine Son!

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin Karacadağ bölgesinde hayata geçireceği Entegre Katı Atık Yönetimi (EKAY) tesisinin genelde Diyarbakır'ın özelde ise Bağlar'ın yarım asırlık çevre sorununa son vereceğini söyledi.

Kötü Koku Çilesine Son!

Kısa adı Ekay olan Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi'nin temeli geçtiğimiz hafta Bağlar ilçesine bağlı Karacadağ bölgesinde atıldı.

Yıllardır bölge halkının tepkisine ve şikayetine konu olan vahşi depolamaya son verin sağlık için risk oluşturan çevre sorununa son verecek proje sevinçle karşılandı.

Vahşi depolamanın en çok Bağlar halkını olumsuz etkilediğini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Ekay projesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti,

ÇEVRE SORUNU

Projenin getirisinin fazla olduğunu anlatan Beyoğlu,"İlçemizde ve şehrimizde ciddi anlamda çevre sorununa neden olan vahşi depolamaya son verecek olan Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi projesi olup hem Büyükşehir Belediyemizin kasasından para çıkmayacak hem de burada enerji elde edilecek.Büyükşehir Belediyesi yüzde 28 gibi önemli bir rakamla da gelir elde etmiş olacak.

20-25 yıl boyunca bu sorunu çözmeyerek Bağlar'ı ve Diyarbakır'ı kaderine terk eden bir zihniyet vardı. Hamd olsun artık şehrimize ve milletimize hizmet etmeye adanmış bir anlayış var. " dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz