Kripto parada büyük vurgun!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, internet sitesini kapatan ve borsada işlemleri duran, yatırımcıyı 2 milyar dolar dolandırdığı iddia edilen kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında soruşturma başlattı.

Haberler 23.04.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kripto para borsas Thodexin sahibi Fatuk Farih Özer hakknda irketin ileme kapanmasnn ardndan nitelikli dolandrclk suçundan suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu yapan Avukat Üsame Ceran dilekçesinde, Faruk Fatih Özerin kurduu Koineks Anin sahibi olduu Thodex isimli kripto para borsasndan yaklak 1 haftadr banka hesaplarna para çekme konusunda yaanan aksaklkla balayan sürecin Thodexin son 36 saattir tamamen ileme kapanmasyla devam ettiini anlatt.

390 BN K AKTF EKLDE ALIM SATIM YAPTI

Thodexte yaklak 390 bin kiinin aktif ekilde kripto para ilemleri ve fon yatrmlar gerçekletirdiini söyleyen Ceran, Koineks Anin sahibi ve Yönetim Kurulu Bakan Faruk Fatih Özerin 20 Nisan günü stanbul Havalimanndan çk yapldna dair iddialar olduunu da suç duyurusunda belirtti. Avukat Ceran, üpheli ya da üphelilerin malvarlklarna el konulmasn talep etti ve gözalt karar verilmesi, yurtd çk yasa tedbiri uygulanmasnn önemli olduunu belirtti.

RKET çALIANLRININ FADES ALINIYOR

Bu arada, stanbul Anadolu Cumhuriyet Basavcl merkezi Kadköyde bulunan irket ile ilgili Anayasal Düzene Kar lenen Suçlar Soruturma Bürosu ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafndan nitelikli dolandrclk ve suç örgütü kurmaksuçundan resen soruturma balatt. Sabah saatlerinde de irketin merkez ofisinin bulunduu binaya polis geldi. Polis incelemenin ardndan binadan ayrld.

Ana Sayfaya Git