Küçük kıza cinsel istismarda bulunan ere 18 yıl 9 ay hapis cezası

Lice İlçesi'nde bulunan askeri misafirhanede 8 yaşındaki bir çocuğu kucağına oturtan, öpen ve kasık bölgesine dokunan 21 yaşındaki jandarma er H.Ö. 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 3 kez ceza artırımı uygulanarak 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 12.09.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice lçesinde bulunan askeri misafirhanede 8 yandaki bir çocuu kucana oturtan, öpen ve kask bölgesine dokunan 21 yandaki jandarma er H.Ö. çocuun cinsel istismar ve Cinsel amaçl çocuu hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 3 kez ceza artrm uygulanarak 18 yl 9 ay hapis cezasna çarptrld.

ASKER MSAFRHANEDE TACZ DDASI

Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianameye göre; olay 2015 yl Nisan ayndan itibaren Lice ilçesinde bulunan 1inci Jandarma Komando Alay Komutanl vardiya misafirhanesinde meydana geldi. ddiaya göre misafirhanenin resepsiyonunda askerliini yapan 21 yandaki Jandarma Er H.Ö., misafirhanede ailesi ile birlikte kalan 8 yandaki kz çocuunu kucana oturtup, öperek ve kask bölgesine dokunarak cinsel istismarda bulundu.

ANNESNN KAYET ÜZERNE TUTUKLAMA

Küçük çocuun annesinin ikayeti üzerine olayla ilgili soruturma balatlrken, üpheli H.Ö. tutukland. ddianamede üphelinin, Sarkntlk yapmak suretiyle çocuun cinsel istismar ve çocuu hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 36 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi.

CEZA 3 KEZ ARTIRILDI, NDRM UYGULANMADI

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan H.Ö.nün tutuklu olarak yarglamas Diyarbkr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Durumada savunmas alnan sank H.Ö., askerde komutann telefonunu çald için kendisine iftira atldn öne sürerek, suçlamalar reddetti. Kararn açklayan mahkeme, H.Ö.yü çocuun cinsel istismar ve çocuu hürriyetinden yoksun brakma suçlarndan 18 yl 9 ay hapis cezasna çarptrd. Sann suç ileme eilimi ve iyi halli görülmeyii nedeniyle ceza orannda indirim yapmayan mahkeme, suçun zincirleme olarak ilenmesi nedeniyle 3 kez ceza artrm yapt.

Ana Sayfaya Git