Kudüs için pedal çevirdiler

HÜDAPAR Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, Siyonist işgalcilerin Kudüs’te estirdiği teröre dikkat çekmek amacıyla “Kudüs İçin YolAçık” sloganıyla Diyarbakır’da bisiklet turu düzenledi.

Haberler 01.08.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDAPAR Gençlik Kollar Genel Bakanl, Siyonist igalcilerin Kudüste estirdii teröre dikkat çekmek için Kudüs çin YolAçk sloganyla 11 ili kapsayacak bisiklet turunun ilk ayan Diyarbakrda gerçekletirdi.

GAZLERDEN DAKAPIYA

Kayapnar ilçesi Gaziler Lunapark mevkiinden balayan bisiklet turu yüzlerce kiinin katlmyla tekbirler ve Mescidi Aksa sloganlar eliinde Diyarbakr Dakap eyh Said Meydanna kadar devam etti.

BASIN AçIKLAMASI YAPILDI

eyh Said meydanna gelen bisiklet sürücülerini çok sayda vatanda karlarken, HÜDA PAR Gençlik Kollar Diyarbakr il Bakan Yasin Dursun, basn açklamasnda bulundu. Basn açklamasnda, Kudüs ve Dünya mazlumlarnn sesi olmak için toplandklarn belirterek, igalci srailin Müslümanlar üzerinde kini olduunu bu yüzden hiçbir hukuki snr tanmadn söyledi.

MAZLUMLARIN SES OLMAK çN

Mescid-i Aksann igalci srail tarafndan ablukaya alndna ve Müslümanlarn Mescidi Aksaya girmesini engellediine dikkat çeken Durmu, galci siyonistlerin Müslümanlarn zaaflarn frsat bilerek Filistinli 3 genci geçtiimiz günlerde katlettiini ifade etti.

48 YILDAN BU YANA LK DEFA!

Siyonistlerin, Müslümanlarn kld Cuma namazna dahi engel olduuna vurgu yapan Dursun, Mescid-i Aksada 48 yldan bu yana ilk defa Cuma namaz klnmad. Siyonist çete igal giriimleriyle insanlara kan kusturduu yetmezmi gibi 21. yüzylda uluslararas hukuka da aykr bir ekilde Müslümanlarn ibadet hürriyetine engel koyuyor. Bu hareketlere Müslüman liderler, kurulular, vicdan sahibi olmak üzere herkes tepki vermelidirler. Özgürce ibadet etmek için Filistin halknn en doal hakkdr, engellenemez. Siyonist igal çetesi bu katliamlar ile haddini çoktan amtr. galci çeteye hep birlikte Müslümanlar, dur demelidir dedi.

SLAM CORAFYASINA SAHP çIKMAK ZORUNDAYIZ

Yasin Durmu konumasnn devamnda, Müslümanlarn ve yöneticilerin tüm ihtilaflar brakp bir araya gelmeleri gerektiini vurgulayan Durmu, Müslümanlar, bata Filistin olmak üzere tüm slam corafyasna sahip çkmak zorundadrlar. Türkiyede hükümet yetkilileri söylemden öte harekete geçmelidirler. Anneler Selahattinler dourmaldr. Ümmet tek vücuttur ancak azalar tek tek kesilmektedir. Buna sessiz kalmann vebali de çok ar olacaktr. Bizler HÜDAPAR camias olarak Kudüs için seferber olacaz. Her Müslüman kardeimizi bu bilinçle hareket etmeye davet ediyoruz. Bisiklet turlarmz dier illerde devam edecektir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git