Görüş Bildir

Kudüs için pedal çevirdiler

HÜDAPAR Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, Siyonist işgalcilerin Kudüs’te estirdiği teröre dikkat çekmek amacıyla “Kudüs İçin YolAçık” sloganıyla Diyarbakır’da bisiklet turu düzenledi.

Kudüs için pedal çevirdiler

HÜDAPAR Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, Siyonist işgalcilerin Kudüs’te estirdiği teröre dikkat çekmek için “Kudüs İçin YolAçık” sloganıyla 11 ili kapsayacak bisiklet turunun ilk ayağını Diyarbakır’da gerçekleştirdi.

GAZİLER’DEN DAĞKAPI’YA

Kayapınar ilçesi Gaziler Lunapark mevkiinden başlayan bisiklet turu yüzlerce kişinin katılımıyla tekbirler ve Mescidi Aksa sloganları eşliğinde Diyarbakır Dağkapı Şeyh Said Meydanına kadar devam etti.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Şeyh Said meydanına gelen bisiklet sürücülerini çok sayıda vatandaş karşılarken, HÜDA PAR Gençlik Kolları Diyarbakır il Başkanı Yasin Dursun, basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasında, Kudüs ve Dünya mazlumlarının sesi olmak için toplandıklarını belirterek, işgalci İsrailin Müslümanlar üzerinde kini olduğunu bu yüzden hiçbir hukuki sınır tanımadığını söyledi.

MAZLUMLARIN SESİ OLMAK İÇİN

Mescid-i Aksa’nın işgalci İsrail tarafından ablukaya alındığına ve Müslümanların Mescidi Aksaya girmesini engellediğine dikkat çeken Durmuş, İşgalci siyonistlerin Müslümanların zaaflarını fırsat bilerek Filistinli 3 genci geçtiğimiz günlerde katlettiğini ifade etti.

48 YILDAN BU YANA İLK DEFA!

Siyonistlerin, Müslümanların kıldığı Cuma namazına dahi engel olduğuna vurgu yapan Dursun, “Mescid-i Aksa’da 48 yıldan bu yana ilk defa Cuma namazı kılınmadı. Siyonist çete işgal girişimleriyle insanlara kan kusturduğu yetmezmiş gibi 21. yüzyılda uluslararası hukuka da aykırı bir şekilde Müslümanların ibadet hürriyetine engel koyuyor. Bu hareketlere Müslüman liderler, kuruluşlar, vicdan sahibi olmak üzere herkes tepki vermelidirler. Özgürce ibadet etmek için Filistin halkının en doğal hakkıdır, engellenemez. Siyonist işgal çetesi bu katliamları ile haddini çoktan aşmıştır. İşgalci çeteye hep birlikte Müslümanlar, dur demelidir” dedi.

İSLAM COĞRAFYASINA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Yasin Durmuş konuşmasının devamında, Müslümanların ve yöneticilerin tüm ihtilafları bırakıp bir araya gelmeleri gerektiğini vurgulayan Durmuş, “Müslümanlar, başta Filistin olmak üzere tüm İslam coğrafyasına sahip çıkmak zorundadırlar. Türkiye’de hükümet yetkilileri söylemden öte harekete geçmelidirler. Anneler Selahattinler doğurmalıdır. Ümmet tek vücuttur ancak azaları tek tek kesilmektedir. Buna sessiz kalmanın vebali de çok ağır olacaktır. Bizler HÜDAPAR camiası olarak Kudüs için seferber olacağız. Her Müslüman kardeşimizi bu bilinçle hareket etmeye davet ediyoruz. Bisiklet turlarımız diğer illerde devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi