Küpe vurgunu

Diyarbakır'da 11'i kapsayan "Küpe vurgunu" soruşturmasında 51 kişi gözaltına alındı, kamu kurumlarının 11 milyon lira zarara uğratıldığı bildirilirken, 26 kişinin de aranması sürüyor.

Haberler 05.10.2020 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Tarm ve Orman l Müdürlüünde daha önce gündeme gelen Küpe Yolsuzluu yönündeki iddialar üzerine Diyarbakr cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma tamamland. Diyarbakr merkezli 11 ilde e zamanl gerçekletirilen nitelikli dolandrclk operasyonunda, aralarnda kamu görevlilerinin de bulunduu 51 üpheli gözaltna alnd.

NTELKL DOLANDIRICILIK

Diyarbakr l Valiliinden konuya ilikin yaplan yazl açklamada, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl koordinesinde, l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünce nitelikli dolandrclk, resmi belgede sahtecilik ve bozulmu veya deitirilmi gda veya ilaçlarn ticareti suçlarna yönelik balatlan soruturma tamamland.

14Ü KAPU PERSONEL 77 K

Soruturma kapsamnda, hayvanlara mükerrer ve sahte küpe takan, a uygulama ve sevk ilemlerinde usulsüzlük yapan, insan ve toplum salna zarar verecek hayvansal gdalar piyasaya süren ve sürülmesine araclk eden, kamu kurumlarn ilk tespitlere göre yaklak 11 milyon lira zarara uratld tespit edildii ifade edilen Valilik Açklamasnda, aralarnda 14 kamu personelinin de bulunduu 77 üpheli belirlendi.

11 LDE E ZAMANLI OPERASYON

Diyarbakr, anlurfa, Mardin, stanbul, Sakarya, Erzurum, Ar, Batman, Bursa, Elaz ve Konyada söz konusu 77 kiiye yönelik e zamanl operasyon gerçekletirildi.

Operasyonlarn gerçekletirildii adreslerde 51 üpheli gözaltna alnd belirtilen açklamada, 234 hayvan pasaportu, 2 bin 210 orijinal, kullanlmam hayvan küpesi, 2 bin 936 taklp sökülmü hayvan küpesi, 4 hayvan küpesi sökülmesinde kullanlan pense, çok sayda dijital materyal, hayvan sevklerine ilikin belgeler, çek ve senet, 6 ajanda, 3 ruhsatsz tabanca ve 4 kurusk tabanca, suçtan elde edildii deerlendirilen 435 bin lira ele geçirildii belirtildi.

KÜPE VURGUNU DDALARI

Haklarnda gözalt karar çkarlan ve adreslerinde yaplan operasyonda bulunmayan 26 üphelinin ise yakalanmasna yönelik çalmalar devam ediyor. Gözaltna alnanlar, bulunduklar llerden Diyarbakra getirildi.

Ksa süre önce Diyarbakr l Tarm ve Orman Müdürlüünde küpe yolsuzluu yaand yönünde yerel ve ulusal basna haberler yansmt. Soruturmann bu haberler üzerine geniletilerek balatld örenilirken, gözaltna alnp Diyarbakra getirilen 51 kiinin sorgulanmasna baland örenilirken, bugün Diyarbakr Adliyesine sevk edilmeleri bekleniyor.

Ana Sayfaya Git