Görüş Bildir

Küpe vurgunu

Diyarbakır'da 11'i kapsayan "Küpe vurgunu" soruşturmasında 51 kişi gözaltına alındı, kamu kurumlarının 11 milyon lira zarara uğratıldığı bildirilirken, 26 kişinin de aranması sürüyor.

Küpe vurgunu

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde daha önce gündeme gelen "Küpe Yolsuzluğu" yönündeki iddialar üzerine Diyarbakır cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı. Diyarbakır merkezli 11 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "nitelikli dolandırıcılık" operasyonunda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 51 şüpheli gözaltına alındı.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK

Diyarbakır İl Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik" ve "bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti" suçlarına yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı.

14'Ü KAPU PERSONELİ 77 KİŞİ

Soruşturma kapsamında, hayvanlara mükerrer ve sahte küpe takan, aşı uygulama ve sevk işlemlerinde usulsüzlük yapan, insan ve toplum sağlığına zarar verecek hayvansal gıdaları piyasaya süren ve sürülmesine aracılık eden, kamu kurumlarını ilk tespitlere göre yaklaşık 11 milyon lira zarara uğratıldığı tespit edildiği ifade edilen Valilik Açıklamasında, aralarında 14 kamu personelinin de bulunduğu 77 şüpheli belirlendi.

11 İL'DE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Ağrı, Batman, Bursa, Elazığ ve Konya'da söz konusu 77 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonların gerçekleştirildiği adreslerde 51 şüpheli gözaltına alındıığı belirtilen açıklamada, 234 hayvan pasaportu, 2 bin 210 orijinal, kullanılmamış hayvan küpesi, 2 bin 936 takılıp sökülmüş hayvan küpesi, 4 hayvan küpesi sökülmesinde kullanılan pense, çok sayıda dijital materyal, hayvan sevklerine ilişkin belgeler, çek ve senet, 6 ajanda, 3 ruhsatsız tabanca ve 4 kurusıkı tabanca, suçtan elde edildiği değerlendirilen 435 bin lira ele geçirildiği belirtildi.

KÜPE VURGUNU İDDİALARI

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve adreslerinde yapılan operasyonda bulunmayan 26 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Gözaltına alınanlar, bulundukları İllerden Diyarbakır'a getirildi.

Kısa süre önce Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde "küpe yolsuzluğu" yaşandığı yönünde yerel ve ulusal basına haberler yansımıştı. Soruşturmanın bu haberler üzerine genişletilerek başlatıldığı öğrenilirken, gözaltına alınıp Diyarbakır'a getirilen 51 kişinin sorgulanmasına başlandığı öğrenilirken, bugün Diyarbakır Adliyesine sevk edilmeleri bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi