Kurbanlık satışlarında hareketlilik

Diyarbakır'da, yaklaşan Kurban Bayramı'yla beraber hayvan pazarında hareketlilik yaşanmaya başlarken, kurbanlık almak isteyenler fiyatlardan memnun olmadıklarını belirtiyor.

Haberler 25.08.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr li Damzlk Koyun Keçi Yetitiricileri Birlii Bakan Abdullah çetinkaya, pazarda küçükba ve büyükba hayvan saysnn yeterli olduunu söyledi.

Canl küçükba hayvan piyasasnda fiyatlarn kilogram bana 16-17 lira arasnda, büyükba hayvan piyasasnda ise 18-19 lira arasnda deitiini aktaran çetinkaya, öyle devam etti: Yaklak 10-15 gündür kurban hareketlilii balam durumda, hayvan pazarnda bat illerine sevkiyatlar yaplmaktadr. Vatandalarmz gönül rahatl ile gerek küçükba gerekse de büyükba hayvanlar pazarda rahatlkla alabilirler. Herhangi bir pahallk söz konusu deildir. Kurbanlk fiyatlar da geçen seneye oranla uygundur.

SATILARDA CANLANMA

Hayvan pazarna getirdii küçükba hayvanlarn satmaya çalan Fuat Demir, Fiyatlar yükseldi. Küçükba hayvan fiyatlar 800-900 TLden balyor, bin 700 TLye kadar çkyor. 2 bin liraya kadar da koç var. Alc biraz pahal buluyor. Fiyatlar geçen seneden beri pahaldr. Canl olarak kilo 16-16,5 liradr. Geçen sene ile bu sene arasnda yüzde 30 ile yüzde 40 fark vardr. dedi.

Maddi imknszlklar nedeniyle bu yl kimsenin pek hayvan almaya yanamadn belirten Cengiz Aslan, Bu seneki fiyatlar geçen seneye nazaran biraz yüksektir. nsanlarn maddi durumundan dolay bu sene geçen seneki gibi fazla satlmyor. Dardan hayvan gelmiyor, snr dndan hayvan gelmedii için de bizim her hlükrda malmz deer alyor. ifadelerini kulland.

FYATLAR KISMEN UYGUN

Kurbanlklar çok uygun fiyata sattklarn ifade eden Aziz Erdoan da Yani ithal maldan daha ucuz satyoruz desem yeridir. çünkü burada 250den tut, bin, bin 250 TLye kadar kurbanlklar var. thal hayvanlar piyasay olumsuz etkiliyor. Dardan gelen hayvanlar mesela ithal et olsun vesaire baka eyler olsun bizim millet korkmu. Niye korkmu derseniz, bizim millet bu ithal etin, hayvanlarn fiyatlarn düürecei için maln satyor. Adam, damzlk maln bile getirip satyor. eklinde konutu.

Kurbanlk almak isteyen Muhtesem çakr, fiyatlar yüksek olduu için kimsenin hayvan almaya yanamadn belirtirken, Adnan Düzbay ise piyasa fiyatlarndan memnun olduunu dile getirdi.

Ana Sayfaya Git