Görüş Bildir

Kurbanlık satışlarında hareketlilik

Diyarbakır'da, yaklaşan Kurban Bayramı'yla beraber hayvan pazarında hareketlilik yaşanmaya başlarken, kurbanlık almak isteyenler fiyatlardan memnun olmadıklarını belirtiyor.

Kurbanlık satışlarında hareketlilik

Diyarbakır İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdullah Çetinkaya, pazarda küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısının yeterli olduğunu söyledi.

Canlı küçükbaş hayvan piyasasında fiyatların kilogram başına 16-17 lira arasında, büyükbaş hayvan piyasasında ise 18-19 lira arasında değiştiğini aktaran Çetinkaya, şöyle devam etti: "Yaklaşık 10-15 gündür kurban hareketliliği başlamış durumda, hayvan pazarında batı illerine sevkiyatlar yapılmaktadır. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile gerek küçükbaş gerekse de büyükbaş hayvanları pazarda rahatlıkla alabilirler. Herhangi bir pahalılık söz konusu değildir. Kurbanlık fiyatları da geçen seneye oranla uygundur."

SATIŞLARDA CANLANMA

Hayvan pazarına getirdiği küçükbaş hayvanlarını satmaya çalışan Fuat Demir, "Fiyatlar yükseldi. Küçükbaş hayvan fiyatları 800-900 TL'den başlıyor, bin 700 TL'ye kadar çıkıyor. 2 bin liraya kadar da koç var. Alıcı biraz pahalı buluyor. Fiyatlar geçen seneden beri pahalıdır. Canlı olarak kilo 16-16,5 liradır. Geçen sene ile bu sene arasında yüzde 30 ile yüzde 40 fark vardır." dedi.

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle bu yıl kimsenin pek hayvan almaya yanaşmadığını belirten Cengiz Aslan, "Bu seneki fiyatlar geçen seneye nazaran biraz yüksektir. İnsanların maddi durumundan dolayı bu sene geçen seneki gibi fazla satılmıyor. Dışarıdan hayvan gelmiyor, sınır dışından hayvan gelmediği için de bizim her hâlükârda malımız değer alıyor." ifadelerini kullandı.

FİYATLAR KISMEN UYGUN

Kurbanlıkları çok uygun fiyata sattıklarını ifade eden Aziz Erdoğan da "Yani ithal maldan daha ucuz satıyoruz desem yeridir. Çünkü burada 250'den tut, bin, bin 250 TL'ye kadar kurbanlıklar var. İthal hayvanlar piyasayı olumsuz etkiliyor. Dışarıdan gelen hayvanlar mesela ithal et olsun vesaire başka şeyler olsun bizim millet korkmuş. Niye korkmuş derseniz, bizim millet bu ithal etin, hayvanların fiyatlarını düşüreceği için malını satıyor. Adam, damızlık malını bile getirip satıyor." şeklinde konuştu.

Kurbanlık almak isteyen Muhtesem Çakır, fiyatlar yüksek olduğu için kimsenin hayvan almaya yanaşmadığını belirtirken, Adnan Düzbay ise piyasa fiyatlarından memnun olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi