Kurt, Bahçeli'nin adı verilebilir

AK Parti MKYK üyesi Kurt: “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı sivil toplum çalışması, valilik ile ilgisi yok” iddiasında bulunurken, “MHP’nin buradaki karşılığı seçimlerde aldığı oy ortadadır. Ama ‘Onun adını veremezsiniz’ demek doğru değildir” dedi.

Haberler 10.01.2022 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-AK Parti MKYK üyesi Abdurahman Kurt, Krklar danda MHP l Tekilatnn bavurusu üzerine yaplacak ve tepkilere neden olan, Devlet Bahçeli Hatra Orman ile ilgili eletirileri deerlendirdi.

Kurt, olayn Diyarbakr Valilii ve belediyeyle ilgisinin bulunmadn, bir sivil toplum örgütü çalmas olduunu öne sürerek, imdi valilik ve belediye kalkp fidan dikmek isteyeni engelleyebilir mi? MHP l Tekilat böyle bir çalma yapm ve oray hatra orman yapmak için fidan dikeceini söylemi. MHP bu ülkenin legal bir partisi ve lideri Devlet Bahçelidir dedi.

BAHçELNN ADI VERLEBLNR

Kurt, Diyarbakrda hatra ormanna Bahçeli adnn verilmesi ile ilgili ise, MHPnin buradaki karl seçimlerde ald oy ortadadr. Ama Onun adn veremezsiniz demek doru deildir dedi.

KÜRTçE SEçMEL DERS TARTIMASI

Kurt, okullardaki seçmeli dersler ile ilgili ise, Kürtçenin seçilmesini istediklerini ifade ederek, Bunu dün Diyarbakra gelen Genel Bakan Yardmcmz Hamza Dada söyledik. Biz seçmeli ders olarak ana dil olan Kürtçenin seçilmesini istiyoruz, bunun için yapmamz gereken ne varsa yapmaya hazrz diye konutu.

Kurt, Diyarbakr Valisinin Kürtçenin seçmeli ders olarak seçilmemesi konusunda okul yöneticileri ile toplant yapt iddialar ile ilgili, Vali Beyin de seçmeli derslerde Kürtçenin seçimine ilikin herhangi bir engellemesi olmad gibi, yaplan çeitli tezviratlar sadece ypratma ve hizmeti gölgeleme amaçldr iddiasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git