Kurt, Bahçeli'nin adı verilebilir

AK Parti MKYK üyesi Kurt: “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı sivil toplum çalışması, valilik ile ilgisi yok” iddiasında bulunurken, “MHP’nin buradaki karşılığı seçimlerde aldığı oy ortadadır. Ama ‘Onun adını veremezsiniz’ demek doğru değildir” dedi.

Kurt, Bahçeli'nin adı verilebilir

DİYARBAKIR(SÖZ)-AK Parti MKYK üyesi Abdurahman Kurt, Kırklar dağında MHP İl Teşkilatı’nın başvurusu üzerine yapılacak ve tepkilere neden olan, “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” ile ilgili eleştirileri değerlendirdi.

Kurt, olayın Diyarbakır Valiliği ve belediyeyle ilgisinin bulunmadığını, bir sivil toplum örgütü çalışması olduğunu öne sürerek, “Şimdi valilik ve belediye kalkıp fidan dikmek isteyeni engelleyebilir mi? MHP İl Teşkilatı böyle bir çalışma yapmış ve orayı hatıra ormanı yapmak için fidan dikeceğini söylemiş. MHP bu ülkenin legal bir partisi ve lideri Devlet Bahçeli’dir” dedi.

BAHÇELİ'NİN ADI VERİLEBİLİNİR

Kurt, Diyarbakır’da hatıra ormanına Bahçeli adının verilmesi ile ilgili ise, “MHP’nin buradaki karşılığı seçimlerde aldığı oy ortadadır. Ama ‘Onun adını veremezsiniz’ demek doğru değildir” dedi.

KÜRTÇE SEÇMELİ DERS TARTIŞMASI

Kurt, okullardaki seçmeli dersler ile ilgili ise, Kürtçenin seçilmesini istediklerini ifade ederek, “Bunu dün Diyarbakır’a gelen Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’da söyledik. Biz seçmeli ders olarak ana dil olan Kürtçenin seçilmesini istiyoruz, bunun için yapmamız gereken ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Kurt, Diyarbakır Valisi’nin Kürtçenin seçmeli ders olarak seçilmemesi konusunda okul yöneticileri ile toplantı yaptığı iddiaları ile ilgili, “Vali Bey’in de seçmeli derslerde Kürtçenin seçimine ilişkin herhangi bir engellemesi olmadığı gibi, yapılan çeşitli tezviratlar sadece yıpratma ve hizmeti gölgeleme amaçlıdır” iddiasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz