Kürtçe eğitim

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, “Anadilde eğitim ve seçmeli ders haktır” diyerek velileri çocukları için Kurmancî ve Zazakî eğitimine davet etti.

Haberler 17.01.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi, velilerin seçmeli Kürtçe eitim konusunda srarc olmaya davet etti ve çocuklarn seçmeli dersleri konusunda okullarn keyfi engellemeleri sonucu ortaya çkan hukuksuzluklara kar gönüllü hukuki destek vereceini duyurdu.

Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezinin yapt açklamada, Anadilde eitim ve seçmeli ders haktr ifadesine yer verildi.

Okul idarelerinin ebeveynleri bilgilendirmeden Kürtçe seçmeli dersleri formlardan çkarmas, ebeveynleri yanl yönlendirmesi doru deildir denilen açklamada, Bu nedenle ebeveynleri, anadildeki dersleri seçme noktasnda özen göstermeye davet ediyoruz. Ebeveynlerin haklarn kullanrken herhangi bir engelleme ile karlamalar halinde Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi olarak hukuki destek sunmaya hazr olduumuzu bildiriyoruz denildi.

Yaayan Diller ve Lehçeler (5, 6, 7 ve 8. snflar) dersi kapsamnda, Kurmanc, Zazak, Adece (Kiril Alfabesine göre), Adece (Latin Alfabesine göre), Abazaca, Lazca, Gürcüce, Bonakça ve Arnavutça dillerinin dersleri okutuluyor.

Ana Sayfaya Git