Görüş Bildir

Kürtçe eğitim

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, “Anadilde eğitim ve seçmeli ders haktır” diyerek velileri çocukları için Kurmancî ve Zazakî eğitimine davet etti.

Kürtçe eğitim

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, velilerin seçmeli Kürtçe eğitim konusunda ısrarcı olmaya davet etti ve çocukların seçmeli dersleri konusunda okulların keyfi engellemeleri sonucu ortaya çıkan hukuksuzluklara karşı gönüllü hukuki destek vereceğini duyurdu.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin yaptığı açıklamada, “Anadilde eğitim ve seçmeli ders haktır” ifadesine yer verildi.

“Okul idarelerinin ebeveynleri bilgilendirmeden Kürtçe seçmeli dersleri formlardan çıkarması, ebeveynleri yanlış yönlendirmesi doğru değildir” denilen açıklamada, “Bu nedenle ebeveynleri, anadildeki dersleri seçme noktasında özen göstermeye davet ediyoruz. Ebeveynlerin haklarını kullanırken herhangi bir engelleme ile karşılaşmaları halinde Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak hukuki destek sunmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz” denildi.

Yaşayan Diller ve Lehçeler (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) dersi kapsamında, Kurmancî, Zazakî, Adığece (Kiril Alfabesine göre), Adığece (Latin Alfabesine göre), Abazaca, Lazca, Gürcüce, Boşnakça ve Arnavutça dillerinin dersleri okutuluyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi