Kürtçeye teşvik

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), 5-6-7 ve 8’inci sınıflar için seçmeli dersler arasında yer alan Kurmanci ve Zazaki'nin seçilmesi için çağrıda bulunarak, “Kürtçe Hikaye Yazma Yarışması” düzenleyeceğini ve başarılı olan 100 öğrenciye tablet hediye edileceğini açıkladı.

Haberler 20.01.2022 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) ve HD Diyarbakr ubesi, seçmeli dersler arasnda bulunan Kürtçenin seçilmesi için ailelere çarda bulunurken, Kürtçe Hikaye Yazma Yarmas düzenleyeceini ve baarl olan 100 örenciye tablet hediye edileceini açkland.

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) ile nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubesi, Kürtçe seçmeli dersler için ailelere çar yapt. DTSO açklamasnda, ders seçiminin 21 Ocaka kadar sürecei belirtilerek, Kürtçenin orta öretimde seçmeli ders olarak okutulmas yeterli olmamakla birlikte çocuklarmzn kendi ana dillerinde eitim almalar önemli ve deerlidir. Kürtçenin eitimin her alannda kullanlmas ve gelecek nesillerin kendi ana dili ve kültürleri ile yetimelerini salamak için bata veliler olmak üzere, meslek örgütleri, sivil toplum kurulular, siyasi partiler, üniversiteler, akademisyen ve yazarlara önemli sorumluluklar dümektedir denildi.

HKAYE YARIMASI

Anadilde eitim için DTSOnun yarma düzenleyecei belirtilen açklamada, Odamz ve ilgili sivil toplum kurulularnn katlmyla oluturulacak bir komisyon tarafndan yürütülecek Kürtçe Hikye Yazma Yarmas sonucunda baarl olan 100 örenciye tablet hediye edilecektir. Ayrca yarmaya katlacak bütün örencilere Kürtçe Edebiyat seti hediye edilecektir bilgilerine yer verildi.

Yarmann detaylar öyle:

* Hikayeler Kürtçenin Kurmanci veya Zazaki lehçelerinde yazlacaktr.

* Bavuru yapan örenciler seçmeli ders olarak Kürtçeyi seçtiklerini belgeleyeceklerdir.

* Yarmaclar Ortaöretimin 5-6-7 ve 8.nci snf seviyesinde olacaklardr.

* Hikayeler en az 400 kelimeden olumaldr.

* Yarmaya Diyarbakr il ve ilçelerinde eitim gören örenciler bavurabilecektir.

* Son bavuru tarihi 21 Mart 2022; Bavuru yeri Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Hizmet Binas

HDDEN çARI

HD Diyarbakr ubesi Bakan Abdullah Zeytun ise, Kürtçe derslerin seçilmesi için çar yapt. Zeytun, çocuklarn anadillerinden yoksun kalmamas için aileleri Kürtçeyi seçmeye çard.

Ana Sayfaya Git