Kürtlerin kendi gelecekleri hakkında karar verme hakkı vardır

Kürdi partiler ve STK temsilcilerinden oluşan bir heyet HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu ziyaret etti.

Haberler 25.07.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PDK-BAKUR Genel Bakan Sertaç Bucak, PSK Genel Bakan Mesut Tek, Vahit Arwas, Sebahatin Korkmaz ve Sdk Zilandan oluan bir heyet, HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolunu ziyaret etti.

Irak Kürdistanndaki referandum süreci hakknda istiare ve bilgilendirme amacyla düzenlenen ziyaretten memnun olduunu belirten Yapcolu, ziyaretin hayrlara vesile olmasn temenni etti.

PDK-BAKUR Genel Bakan Bucak, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan duyduu memnuniyeti dile getirerek, ziyaret amacnn, Irak Kürdistannda gerçekleecek referandumla ilgili fikir alveriinde bulunmak olduunu söyledi.

Bucak, bu konuda ilk önce HÜDA PAR ziyaret ettiklerini belirterek, bu anlamda bir tura çktklarn ifade etti. Bucak, Biz istiyoruz ki Türkiye Kürdistannda hem tüm Kürtlerden hem de tüm partilerden destek verilsin. Bu konuda Türk ve Kürt halkn bilgilendirmek istedik. Bu konuda Kürt ve Türklerin, Kürtlerin iradesine sayg göstermesini istiyoruz. dedi.

Irak Kürdistanndaki Kürtlerin özellikle Saddam döneminde çok ar bedeller verdiini dile getiren Bucak, unlar söyledi: Buna ramen Kürtler istiyor ki Irakn genelinde ve Irak Kürdistannda meseleler demokratik yollarla çözülsün ve bundan dolay bir hak olarak referanduma gidilerek, meseleler barçl yollarla çözülsün. Kürtlerin de kendi geleceklerini belirleme hakkna sahip olduuna inanyoruz. Ümit ediyorum ki referandumda büyük bir evet oyu çksn ve bölgeye bar ve esenlik gelsin.

Kürtlerin kendi gelecekleri hakknda karar verme hakk vardr

Ziyaretten duyduu memnuniyeti dile getiren HÜDA PAR Genel Bakan Yapcolu ise konuyla ilgili yapt deerlendirmede, Biz, bandan beri unlar söylüyoruz: Her milletin olduu gibi Kürtlerin de kendi gelecekleri hakknda karar verme hakk vardr. Daha önce söylediimiz gibi imdi de söylüyoruz. Irak Kürdistan halk, yani sadece Kürtler deil, hangi dinden, mezhepten veya kavimden olursa olsun Irak Kürdistannda yaayan halk, kendi geleceiyle ilgili karar verme yetkisine sahiptir ve bu karar onlar verecektir. Bu karar federatif yapnn devam eklinde olabilir veya bamszlk karar olabilir. kinci husus; Kürdistan halk hangi karar verirse versin, biz de dhil herkese, bata da komularna düen, Türkiye, ran ve dier bölge ülkeleri, karar holarna gitmese bile bu karara sayg göstermektir. ifadelerini kulland.

Kardeliinizi gösterip Kürtlere sahip çkn

Türkiye ve rann, referandum kararyla ilgili duyduu endieleri anladklarn ifade eden Yapcolu, Biz de üçüncü bir husus olarak diyoruz ki sorun ve tartmalarn çözülmesini istiyorsak Kürt kardelerinize elinizi uzatn, kardeliinizi gösterip Kürtlere sahip çkn. Böyle yapmanz sizin için de iyi ve hayrl olur. Biz inanyoruz ki sorun ve meseleler de bu ekilde çözülmü olur. Hangi karar çkarsa çksn inancmz bu ekildedir. eklinde konutu.

Alnan karara sayg gösterilmelidir

Kürdistan halknn kararn verdikten sonra Kürdistan siyasetinin de nasl bir yol izleyeceinin henüz belli olmadn sözlerine ekleyen Yapcolu, Belki Kürdistan halk bamszlk yönünde bir karar verdikten sonra mümkündür ki Kürdistan siyaseti, Kürdistan yönetimi, Badata öyle diyebilir: Öyle bir noktaya gelindi ki Kürdistan halk artk sizinle birlikte yürüyemeyecei inancndadr. Siz de tutumunuzu gözden geçirerek bir karar veriniz. Acaba, Irak Anayasas hazrland zaman belirlendii gibi haklarmz tanyacak msnz, bizimle yürüyecek misiniz? Belki böyle de diyebilirler. Bu henüz belli deil ve biz bilmiyoruz. Dediim gibi, hangi karar verilirse verilsin, alnan karara sayg gösterilmelidir ve sulh, selamet için duac olmalyz. Biz istiyoruz ki meseleler kansz, acsz ve elemsiz bir ekilde barçl yollarla çözüme kavusun. dedi.

Ana Sayfaya Git