Kurt'tan gözaltı tepkisi

AK Parti MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt’tan “Kürdistan” sözü nedeniyle gözaltı ve soruşturmaya tepki: “Şiddete çağrı ve şiddet olmadığı sürece insanlar her şeyi konuşmalıdır”

Haberler 01.11.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Kurtalan lçesinde Y Parti lideri Meral Akener ile sohbet ederken, Buras Kürdistandr, ama Mecliste inkar ediliyor dedii için sabaha kar evinde gözaltna alnan ve önceki gün akam serbest braklan Cemil Takesen olay ile ilgili Adalet ve Kalknma Partisinden (AKP) ilk ve tek tepki Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Abdurahman Kurttan geldi. Sosyal medya hesabndan tepkisini dile getiren Kurt, iddete çar ve iddet olmad sürece insanlar her eyi konumaldr dedi.

TAKESEN SERBEST BIRAKILDI

Siirtin Kurtalan lçesinde oturan ve ilçeyi ziyaret eden Y Parti lideri Meral Akener ile girdii Kürdistan diyalogu nedeniyle sabaha kar evine düzenlenen basknla terör örgütü propagandas yapt iddiasyla gözaltna alnan Cemil Takesen, önceki gün (29 Ekim) akam saatlerinde çkarld adliyede verdii ifadenin ardndan serbest brakld.

KÜRDSTAN DYALOUNA GRD

Açlan soruturma ve gözaltna tepkiler devam ederken, AK Partiden ilk tepki Diyarbakr eski milletvekili ve MKYK Üyesi Abdurrahman Kurttan geldi. Sosyal medya hesabndan tepkisini paylaan Kurt, mesajnda önce Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann daha önce Meclisteki bir konumas srasnda, içerisinde Kürdistan eyaleti ile Lazistan eyaleti sözlerinin geçtii videoyu paylaarak, Siirtte bir vatandamzn oldukça medeni bir üslup ile düüncesini ifade etmesine gösterilen ar tavr neyin alameti? Kim bu tavr ne adna seriliyor? Tarihi gerçekleri yok etmeye çalmak nedir? diye sordu.

SUç UNSURU OLUTURMUYOR

Kurt, söz konusu diyalogda bir suç unsuru olmadn, insanlarn iddete çar yapmadkça, iddeti övmedikçe ve içerisinde iddet olmadkça her eyi konumas ve düüncelerini dile getirmesi gerektiini söyledi. Söz konusu olayda vatandan medeni bir ekilde düüncesini dile getirdiini söyleyen Kurt, Hemen ardndan gece yars operasyon ile gözaltna alnmas doru bulmuyorum. Bununla ne yaplmak isteniyor, bunu sormak istiyorum. Herkes konumaldr, düüncesini rahatlkla iddet olmad ve iddeti övmedii sürece dile getirmelidir. nsanlar konuturmazsanz terörü tevik edersiniz, insanlar konuturursanz, terörle mücadele etmi olursunuz diye konutu.

Ana Sayfaya Git