Kurt'tan gözaltı tepkisi

AK Parti MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt’tan “Kürdistan” sözü nedeniyle gözaltı ve soruşturmaya tepki: “Şiddete çağrı ve şiddet olmadığı sürece insanlar her şeyi konuşmalıdır”

Kurt'tan gözaltı tepkisi

Siirt’in Kurtalan İlçesi’nde İYİ Parti lideri Meral Akşener ile sohbet ederken, “Burası Kürdistan’dır, ama Meclis’te inkar ediliyor” dediği için sabaha karşı evinde gözaltına alınan ve önceki gün akşam serbest bırakılan Cemil Taşkesen olayı ile ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) ilk ve tek tepki Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Abdurahman Kurt’tan geldi. Sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren Kurt, “Şiddete çağrı ve şiddet olmadığı sürece insanlar her şeyi konuşmalıdır” dedi.

TAŞKESEN SERBEST BIRAKILDI

Siirt'in Kurtalan İlçesi’nde oturan ve ilçeyi ziyaret eden İYİ Parti lideri Meral Akşener ile girdiği “Kürdistan” diyalogu nedeniyle sabaha karşı evine düzenlenen baskınla “terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla gözaltına alınan Cemil Taşkesen, önceki gün (29 Ekim) akşam saatlerinde çıkarıldığı adliyede verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

KÜRDİSTAN DİYALOĞUNA GİRDİ

Açılan soruşturma ve gözaltına tepkiler devam ederken, AK Partiden ilk tepki Diyarbakır eski milletvekili ve MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt’tan geldi. Sosyal medya hesabından tepkisini paylaşan Kurt, mesajında önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Meclis’teki bir konuşması sırasında, içerisinde “Kürdistan eyaleti” ile “Lazistan eyaleti” sözlerinin geçtiği videoyu paylaşarak, “Siirt’te bir vatandaşımızın oldukça medeni bir üslup ile düşüncesini ifade etmesine gösterilen aşırı tavır neyin alameti? Kim bu tavrı ne adına seriliyor? Tarihi gerçekleri yok etmeye çalışmak nedir?” diye sordu.

SUÇ UNSURU OLUŞTURMUYOR

Kurt, söz konusu diyalogda bir suç unsuru olmadığını, insanların şiddete çağrı yapmadıkça, şiddeti övmedikçe ve içerisinde şiddet olmadıkça her şeyi konuşması ve düşüncelerini dile getirmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu olayda vatandaşın medeni bir şekilde düşüncesini dile getirdiğini söyleyen Kurt, “Hemen ardından gece yarısı operasyon ile gözaltına alınması doğru bulmuyorum. Bununla ne yapılmak isteniyor, bunu sormak istiyorum. Herkes konuşmalıdır, düşüncesini rahatlıkla şiddet olmadığı ve şiddeti övmediği sürece dile getirmelidir. İnsanları konuşturmazsanız terörü teşvik edersiniz, insanları konuşturursanız, terörle mücadele etmiş olursunuz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler