Kuyumcu vurgunu davası başladı!

200 milyonluk vurgun ile suçlanan kuyumcular hakim karşısında

Haberler 27.03.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda saadet zinciri modeliyle esnaf, emniyet ve yarg mensubu ile birçok kamu çalanlarnn birikimlerini toplayp, Paranz ileterek, size banka faizinin çok üzerinde kar pay verelim diyerek son 2 yl içinde 200 milyon TLlik dolandrclk yaptklar ileri sürülen kuyumcular Zülküf Ortaç, Serdar Adgüzel ve Zülfikar Ortaçn yarglandklar davann ilk durumasnda tutukluluklarnn devamna karar verildi. Duruma, 4 Haziran 2021 tarihine ertelendi.

200 MLYONLUK KUYUMCU VURGUNU

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesi Diclekent Bulvarndaki kuyumcuya esnaf, i insan ve çeitli meslek gruplarndan kiiler, yatrm vaadiyle para ve ziynet eyas emanet etti. ddiaya göre, kuyumculuk yapan Zülküf Ortaç, aabeyi Zülfikar Ortaç ve Serdar Adgüzel, 200 milyon TL deerindeki para ve ziynet eyas ile ortadan kayboldu. Paralarn emanet ettikleri kiilerden haber alamayan ve dolandrldklarn anlayan yaklak 51 kii, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna ikayette bulundu. ikayeti inceleyen savclk, kimlikleri belirlenen üphelilerin yakalanmas için gözalt karar çkard.

3 TUTUKLU SANIK HAKM KARISINA çIKTI

Topladklar iddia edilen 200 milyon TL ile ortadan kaybolduktan bir süre sonra gözaltna alnan Zülküf Ortaç, Serdar Adgüzel ve Zülfikar Ortaç, çkarldklar mahkemece tutukland. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamenin ardndan yarglanma süreci balad. Diyarbakr 6nc Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann ilk durumasnda tutuklu sanklardan Zülküf Ortaç ve Serdar Adgüzel hazr bulundurulurken, dier sank Zülfikar Ortaç ise durumaya Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katld.

DOLANDIRILICILIK SUçUNDAN 350 YIL HAPSLER STENYOR

51 kiinin iddianamede madur olarak yer ald davada savclk makam, sanklar hakknda Tacir veya irket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandrcl suçundan sanklarn her madura kar ayr ayr dolandrclk suçundan toplam 350 yl hapisle cezalandrlmalarn istedi. Durumada hazr bulunan mütekiler, madur olduklarn ve zararlarnn karlanmalarn talep etti.

Ana Sayfaya Git