Kuyumcu yakalandı

Diyarbakır'da emanet bırakılan yaklaşık 200 milyon değerindeki para ve ziynet eşyası vurgunu ile ilgili Zerya Gold kuyumculuğun ortaklarından Zülfikar O. Adana’da saklandığı evde, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İlk işlemlerinin ardından Diyarbakır'a getirildi.

Haberler 06.07.2020 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda emanet braklan yaklak 200 milyon deerindeki para ve ziynet eyas vurgunu ile ilgili Zerya Gold kuyumculuun ortaklarndan Zülfikar O. Adanada sakland evde, düzenlenen operasyonla gözaltna alnd. lk ilemlerinin ardndan Diyarbakra getirildi.

ADANADA OPERASYON

Bir çok üst düzey bürokratn yansra, esnaf, i insanlar, kuyumcu ve çeitli meslek gruplarndan kiilerin kendilerine emanet brakt 200 milyon deerindeki para ve ziynet eyas ile ortadan kaybolan Zerya Goldun ortaklarndan olan, Zülfikar O, Adanada bir evde sakland belirlendi. Bunun üzerine Diyarbakr Emniyeti Adana Polisiyle ibirliine girerek, sakland eve operasyon yapld.

Zülfikar O. Adana Emniyetinde yaplan ilk ilemlerinin ardndan, Diyarbakra getirildi. l Emniyet Müdürlüünde gözaltnda tutulan Zülfikar Onun sorgulamas devam ederken, bugün nöbetci mahkeye sevk edilmesi bekleniyor.

NE OLMUTU?

Kayapnar ilçesi Diclekent Bulvar üzerindeki Zeyra Gold Kuyumculua, esnaf, i insan ve çeitli meslek gruplar bata olmak üzere kentteki baz üst düzey bürokratlar, yatrm vaadiyle para ve ziynet eyas emanet etti. ddiaya göre, kuyumculuk yapan Zülküf O., aabeyi Zülfikar O. ve Serdar A., 200 milyon TL deerindeki para ve ziynet eyas ile ortadan kayboldu.

Para ve altnlarn emanet ettikleri bu kiilerden haber alamaynca dolandrldklarn anlayan yaklak 50 kii, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna ikyette bulundu. ikyeti inceleyen savclk, kimlikleri belirlenen üphelilerin yakalanmas için gözalt karar çkard. Olayla ilgili daha önce gözaltna alnan Zülküf O., dolandrclk suçundan tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git