Kuyumcu yakalandı

Diyarbakır'da emanet bırakılan yaklaşık 200 milyon değerindeki para ve ziynet eşyası vurgunu ile ilgili Zerya Gold kuyumculuğun ortaklarından Zülfikar O. Adana’da saklandığı evde, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İlk işlemlerinin ardından Diyarbakır'a getirildi.

Kuyumcu yakalandı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da emanet bırakılan yaklaşık 200 milyon değerindeki para ve ziynet eşyası vurgunu ile ilgili Zerya Gold kuyumculuğun ortaklarından Zülfikar O. Adana’da saklandığı evde, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İlk işlemlerinin ardından Diyarbakır'a getirildi.

ADANA'DA OPERASYON

Bir çok üst düzey bürokratın yansıra, esnaf, iş insanları, kuyumcu ve çeşitli meslek gruplarından kişilerin kendilerine emanet bıraktığı 200 milyon değerindeki para ve ziynet eşyası ile ortadan kaybolan Zerya Gold'un ortaklarından olan, Zülfikar O, Adana'da bir evde saklandığı belirlendi. Bunun üzerine Diyarbakır Emniyeti Adana Polisiyle işbirliğine girerek, saklandığı eve operasyon yapıldı.                 

Zülfikar O. Adana Emniyetinde yapılan ilk işlemlerinin ardından, Diyarbakır'a getirildi. İl Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan Zülfikar O'nun sorgulaması devam ederken, bugün nöbetci mahkeye sevk edilmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı üzerindeki Zeyra Gold Kuyumculuğa, esnaf, iş insanı ve çeşitli meslek grupları başta olmak üzere kentteki bazı üst düzey bürokratlar, yatırım vaadiyle para ve ziynet eşyası emanet etti. İddiaya göre, kuyumculuk yapan Zülküf O., ağabeyi Zülfikar O. ve Serdar A., 200 milyon TL değerindeki para ve ziynet eşyası ile ortadan kayboldu.

 Para ve altınlarını emanet ettikleri bu kişilerden haber alamayınca dolandırıldıklarını anlayan yaklaşık 50 kişi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyette bulundu. Şikâyeti inceleyen savcılık, kimlikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için gözaltı kararı çıkardı. Olayla ilgili daha önce gözaltına alınan Zülküf O., "dolandırıcılık" suçundan tutuklanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler