Lice'de Dedaş gerilimi

Lice'de DEDAŞ ekiplerinin sayaçları direklere taşıması protesto edildi. Gösteriler ilçede gerginlik yaratırken, 7 kişi gözaltına alındı.

Haberler 17.09.2021 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Lice ilçesinde, Dicle Elektrik Datm A..nin sayaçlar direklere tamasn istemeyen ilçe sakinleri, eylem yapt. Sorunlarna çözül bulunmazken, sürekli hukuk d uygulamalara maruz kaldklarn iddia eden lçe sakinleri ve esnaflara polis müdahale etti. 7 kii gözaltna alnd. HDP Milletvekili mam Taçer ve Lice lçe Örgütü yöneticilerinin katld bir heyet, ilçede vatandalarla görütü.

POLS LçE SAKNLER

Lice ilçesinde Dicle Elektrik Datm A..nin sayaçlar direklere tamas çalmasn balatmasna kar çkan ilçe sakinleri ve esnaflar engellenmeye çalt. Polis ekipleri, ilçe merkezindeki mahalle girilerini kapatarak, engellemeye çalmak isteyenleri uyard. Grup, dEDAn uygulamalarnn keyfi olduu ve hukuk d yaptrmlarda bulunduunu öne sürerek, polislerin uyarsn dinlemedi. Grup daha sonra ate yakt. Olay çkaran gruba polis, gaz bombas ve tazyikli su ile müdahale etti. Gruptakiler, ara sokaklara dalrken, ilçede güvenlik önlemleri üst seviyeye çkarld. Güvenlik kameras görüntülerinden kimlikleri belirlenen 7 üphelinin evlerine sabah operasyon düzenlendi. B.A., F.D., F.E., R.T., A.B., K.D. ve Y.. gözaltna alnd. üphelilerin emniyetteki ilemleri devam ediyor.

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) heyeti, Diyarbakrn Lice ilçesinde DEDA ekiplerinin sayaçlar direklere tamasn protesto eden yurtta ve esnaflarla bir araya geldi. Heyette HDP Milletvekili mam Taçer ve Lice lçe Örgütü yöneticileri yer ald.

çOCUK, YALI, KADIN DEMEDEN DDET

HDP heyeti, esnaf ve yurttalarn dünden bu yana yaadklar sorunlar dinledi. Hukuk d uygulamalara maruz kaldklarn belirten yurttalar, unlar dile getirdi: Sayaçlarn direklere taklmasna karyz. Polisler evlerimizi basyor. Bu insanlk mdr. çocuk, kadn, yal demeden bizi yere yatryor, kaplarmz krmaya çalyorlar. Bu gençlerin hepsi artk zulmü kabul etmedi. Biz nereden bileceiz bizim faturamz ne kadar gelmi. Elektrik sayaçlarnn direklere taklmasnn hukuki deildir, kabul etmiyoruz.

KENT YOK ETMEYE çALIIYORLAR

HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçer ise, elektrik sayaçlarn halk zan altnda brakan, küçük düüren ve toptan suçlu muamelesi gösterme uygulamasna tepki gösterdi. Halkn yaplan bu ileme güvenmediini dile getiren Taçer, Belki o sayaçlar kendilerine göre ayarlayacaklar. Halktan fazla para almaya çalyorlar. Bir kenti ykmaya çalyorlar. Polis, asker demeden gece yars kaplar krlp, insanlar darp edip gözaltna aldlar. Bu demokrasi ve hukuka aykr uygulamalar. Artk yeter, bu zulmü kimse kabul etmiyor. Yaananlar her alanda dile getireceiz. Demokratik yollarla elimizden ne geliyorsa yapacaz dedi.

Ana Sayfaya Git