Lice'de Dedaş gerilimi

Lice'de DEDAŞ ekiplerinin sayaçları direklere taşıması protesto edildi. Gösteriler ilçede gerginlik yaratırken, 7 kişi gözaltına alındı.

Lice'de Dedaş gerilimi

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin sayaçları direklere taşımasını istemeyen ilçe sakinleri, eylem yaptı.  Sorunlarına çözül bulunmazken, sürekli hukuk dışı uygulamalara maruz kaldıklarını iddia eden İlçe sakinleri ve esnaflara polis müdahale etti. 7 kişi gözaltına alındı.  HDP Milletvekili İmam Taşçıer ve Lice İlçe Örgütü yöneticilerinin katıldığı bir heyet, ilçede vatandaşlarla görüştü.

POLİS İLÇE SAKİNLERİ

Lice ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin sayaçları direklere taşıması çalışmasını başlatmasına karşı çıkan ilçe sakinleri ve esnaflar engellenmeye çalıştı. Polis ekipleri, ilçe merkezindeki mahalle girişlerini kapatarak, engellemeye çalışmak isteyenleri uyardı. Grup, dEDAŞ'ın uygulamalarının keyfi olduğu ve hukuk dışı yaptırımlarda bulunduğunu öne sürerek, polislerin uyarısını dinlemedi.  Grup daha sonra ateş yaktı.  Olay çıkaran gruba polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Gruptakiler, ara sokaklara dağılırken, ilçede güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.  Güvenlik kamerası görüntülerinden kimlikleri belirlenen 7 şüphelinin evlerine sabah operasyon düzenlendi. B.A., F.D., F.E., R.T., A.B., K.D. ve Y.Ş. gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde DEDAŞ ekiplerinin sayaçları direklere taşımasını protesto eden yurttaş ve esnaflarla bir araya geldi. Heyette HDP Milletvekili İmam Taşçıer ve Lice İlçe Örgütü yöneticileri yer aldı.

ÇOCUK, YAŞLI, KADIN DEMEDEN ŞİDDET                                                               

HDP heyeti, esnaf ve yurttaşların dünden bu yana yaşadıkları sorunları dinledi. Hukuk dışı uygulamalara maruz kaldıklarını belirten yurttaşlar, şunları dile getirdi: “Sayaçların direklere takılmasına karşıyız. Polisler evlerimizi basıyor. Bu insanlık mıdır. Çocuk, kadın, yaşlı demeden bizi yere yatırıyor, kapılarımızı kırmaya çalışıyorlar. Bu gençlerin hepsi artık zulmü kabul etmedi. Biz nereden bileceğiz bizim faturamız ne kadar gelmiş. Elektrik sayaçlarının direklere takılmasının hukuki değildir, kabul etmiyoruz."

‘KENTİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ise, elektrik sayaçlarını halkı zan altında bırakan, küçük düşüren ve toptan suçlu muamelesi gösterme uygulamasına tepki gösterdi. Halkın yapılan bu işleme güvenmediğini dile getiren Taşçıer, “Belki o sayaçları kendilerine göre ayarlayacaklar. Halktan fazla para almaya çalışıyorlar. Bir kenti yıkmaya çalışıyorlar. Polis, asker demeden gece yarısı kapılar kırılıp, insanları darp edip gözaltına aldılar. Bu demokrasi ve hukuka aykırı uygulamalar. Artık yeter, bu zulmü kimse kabul etmiyor. Yaşananları her alanda dile getireceğiz. Demokratik yollarla elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz