Lice'de köpek çiftliği kurdu

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Engin Zengin, kurduğu çiftlikte dünyanın en değerli köpek ırklarından olan ve ‘sosyete köpeği’ olarak da bilinen safkan Pomeranian’ı yetiştiriyor. Taylandlı kadın arkadaşı Pomeranian yetiştiricisi ve aynı zamanda Tayland’da çiftlik sahibi olan Wılawan Sıngkrathok desteği ile kurulan çiftlikte yetişen köpeklerin 2 ile 8 bin Euro değerinde olması nedeniyle dünyada en pahallı ırklar arasında yer alıyor.

Haberler 30.06.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Liceli giriimci Engin Zengin, anavatan Almanya ve Polonya olan önce Taylanda kurulan çiftliklerde yetitirilen dünyann en deerli köpek rklarndan biri olan Pomeranian çiftliinde çalan Taylandl Wlawan Sngkrathok ile tannca hayatnda önüm noktas yaad. Gerçekte GSM bayi bulunan Zengin, Türkiyeye döndükten Pomeranian rk köpek çiftlii kurmaya karar verdi. Yapt aratrma sonucu kent merkezinde bunun imknsz olduuna insanlardan uzak bir noktada kurulabileceini örenen Zengin, memleketi Licede kendisine ait arazide çiftlii kurmaya karar verdi.

TAYLANDLI ARKADAI BR YIL DYARBAKIRDA KALDI

Pomeranian kurulum aamasn anlatan Engin Zengin, çalt firmann aracyla 2018 ylnda Taylanda turistik gezi yaptn belirterek öyle dedi:

Burada tantm Taylandl Wlawan Sngkrathokun köpek çiftliini gezdik. Köpekleri çok sevdiim için bu rk çok ilgimi çekti. çiftlikte yetitirilen köpeklerin dünyann dört bir yanna satld belirtildi. Gezinin ardndan Türkiyeye döndüm. nternetten köpek rk ile ilgili bir aratrma yaptm, ardndan ailemle de görütükten sonra Diyarbakrda çiftlii kurmaya karar verdim. Bir süre sonra yeniden gittiim Taylanda Wlawan ile konuyu görütük. Bana bu rklarn çok hassas olduunu ve özel bir bakm istediini söyledi. Kendisine kararm verdiimi ve kuracam söyledim. Wlawan ile anlatk, Türkiyeye geldi ve Licede aileme ait araziyi gördü. Burada kurmaya karar kldk. Bir yl bizimle burada kald. Köpeklerin bakm, yemesi, tüm yetitirme tarzn bize bir ylda öretti. Wlawan, bir yl sonra ülkesine döndü ve artk ben ailemle çiftlikte Pomeranian rk köpeini yetitirmeye baladm.

NADR BR IRK

Pomeranian rk köpein anavatannn Almanya ve Polonya olduunu ancak Taylanda çiftliklerde yetitirilip dünyann her tarafna satldn ifade eden Zengin, Pomeranian, dünyann en deerli ve en hassa rk köpeklerinden biridir. ünyada en büyük çiftlikler Taylanda bulunuyor. Taylandn krsal bölgelerinde onlarca çiftlikte bu rk ve benzeri köpekler yetitiriliyor. Pomeranian rk köpekler ayn zamanda sosyete köpei olarak da biliniyor. Biz 9 köpek ile baladk, uanda 30 köpee ulatk dedi. Zengin, köpeklerin 2 ile 8 bin Euro deerinde olmas nedeniyle dünyada en pahall rklar arasnda yer aldn belirterek, Hedefim Avrupann en büyük Pomeranian çiftliini Licede kurup ve bütün Avrupaya bu rk ihraç etmek istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git