Lisansüstü eğitim protokolü

DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül "Bu protokol ile OSB'deki mühendisler yüksek lisans ve doktora, öğrencilerimiz ise fabrikalarda staj yapabilecek" dedi.

Haberler 13.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Dicle Üniversitesi (DÜ) ile Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) arasnda lisansüstü eitim protokolü imzaland.

Üniversite ve sanayi arasnda i birliinin gelitirilmesi amacyla hazrlanan protokolü, DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ve DOSB Yönetim Kurulu Bakan Aziz Odaba imzalad. Rektör Gül, protokolün kentin ekonomik kalknmasna katk salayacan belirterek, Bu protokol ile OSBdeki mühendisler yüksek lisans ve doktora, örencilerimiz ise fabrikalarda staj yapabilecek. dedi.

DOSB Yönetim Kurulu Bakan Odaba ise kalknmann temel dinamii olan sanayiye üniversitelerin katk sunmasnn önemine iaret etti.

Protokol sayesinde artk üniversitedeki öretim üyelerinin firmalara danmanlk yapabileceini anlatan Odaba, Biz de tecrübelerimizi onlarla paylaacaz. ifadesini kulland.

Teknoloji ve Sanayi l Müdürü Hayrettin Bahçivanc da kamu, sanayi ve üniversite i birliinin güçlendirilmesi için youn çalma yürütüldüünü söyledi.

PROTOKOL MZALANDI

Valiliin talimatyla 2020 yln Ar-Ge ve Tasarm Merkezi Yl ilan ettiklerini aktaran Bahçivanc, limizde en az 10 Ar-Ge ve Tasarm Merkezi kurulmas yönünde çaba içerisindeyiz. Firmalarmz ziyaret ederek, bu merkezler hakknda bilgilendirme yaptk. Tasarm merkezlerinin meyvesini inallah yakn zamanda alacaz. diye konutu.

DOSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali hsan Özdoan, i birliinin önemine vurgu yaparak, unlar kaydetti:

Üniversitemizden mezun örenciler OSBde yeterince i bulamamakta, sanayicilerimiz de mühendislik fakültesinden yeterli anlamda istifade edememektedir. Nitelikli staj sorunumuz var. Bunu ortadan kaldrmay hedefliyoruz. Bu gerçekten ciddi bir adm. stihdamda da göreceksiniz. Örencilerimizin tamamna yakn i bulacaktr.

Toplantya, DÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevtap Sümer Eker, DOSB Müteebbis Heyeti Bakan Vekili Sezai Topalan da katld.

Ana Sayfaya Git