Listedeki 3 isim Reisle görüşecek

AK Parti'deki İl Başkanlığı arayışı son aşama geldi. Temayyül yoklaması ve Parti Genel Merkezindeki görüşmeler sonucunda üç isim belirlendi. Şerif Aydın, Abdulkadir Akboz ve Vahit Güvensen'in isimleri, Erdoğan'a sunulacak.

Haberler 19.02.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti l Bakanl koltuuna oturacak olan ismin bugün netlemesi bekleniyor. çok sayda aday arasndan eleme yapan Genel Merkez Tekilat Bakanlnn 3 isim üzerinde mutabakata vard ve bu isimlerin bugün stanbulda Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan ile görütükten sonra l Bakannn belli olaca örenildi.

Diyarbakr Söz Gazetesinin AK Parti kulislerinden ulat bilgiye göre, mevcut l Bakan Süleyman Serdar Budakn geçen hafta Genel Merkezdeki görümesinin ardndan istifa etmesi ve akabinde 50ye yakn adaynn orta çkmas siyasi çevrelerce yakndan takip edildi.

SOSYAL MEDYADAK LSTE ENFLASYONU

Budakn istifasnn ardndan sosyal medyada AK Parti Diyarbakr l Bakanl aday listeleri dolamaya balad. Yaklak 50 kiilik listede iadamlarndan avukatlara bürokratlardan gazetecilere kadar çok sayda isimin kulislerde konuulmas saland. Ancak alnan bilgiye göre AK Parti Genel Merkezinin bu isimler yerine farkl kiilerle mülakatlar gerçekletirdii ortaya açkt.

CUMHURBAKANI LE GÖRÜECEKLER

AK Parti Genel Merkez Tekilat Bakanlnda Diyarbakr l Bakannn belirlenmesinde sona gelindii konuulurken, 3 isim üzerinde mutabakata varld örenildi. Kulislerde Avukat erif Aydn, adam Abdulkadir Akboz ve Vahit Güvensen üzerinde karar klan Genel Merkezin bu isimleri Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoana sunduu belirtiliyor.

LSTEYE SON DAKKA EKLEMES

Listedeki 3 ismin bugün stanbulda Cumhurbakan Erdoan ile görümesi bekleniyor. Kulislerdeki son dakika bilgisine göre Diyarbakr AK Parti eski Milletvekilleri Kutbettin Arzu ve Galip Ensariolunun Cumhurbakan Erdoana sunulacak olan listeye eklendii ileri sürülürken, bu iki ismin eski bakanlarca desteklendii iddia edildi. Cumhurbakan Erdoann görümelerin ardndan AK Parti Diyarbakr l Bakann belirlemesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git