Listedeki 3 isim Reisle görüşecek

AK Parti'deki İl Başkanlığı arayışı son aşama geldi. Temayyül yoklaması ve Parti Genel Merkezindeki görüşmeler sonucunda üç isim belirlendi. Şerif Aydın, Abdulkadir Akboz ve Vahit Güvensen'in isimleri, Erdoğan'a sunulacak.

Listedeki 3 isim Reisle görüşecek

AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna oturacak olan ismin bugün netleşmesi bekleniyor. Çok sayıda aday arasından eleme yapan Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nın 3 isim üzerinde mutabakata vardığı ve bu isimlerin bugün İstanbul'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra İl Başkanının belli olacağı öğrenildi.

Diyarbakır Söz Gazetesinin AK Parti kulislerinden ulaştığı bilgiye göre, mevcut İl Başkanı Süleyman Serdar Budak'ın geçen hafta Genel Merkezdeki görüşmesinin ardından istifa etmesi ve akabinde 50'ye yakın adayının orta çıkması siyasi çevrelerce yakından takip edildi.

SOSYAL MEDYADAKİ LİSTE ENFLASYONU

Budak'ın istifasının ardından sosyal medyada AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı aday listeleri dolaşmaya başladı. Yaklaşık 50 kişilik listede işadamlarından avukatlara bürokratlardan gazetecilere kadar çok sayıda isimin kulislerde konuşulması sağlandı. Ancak alınan bilgiye göre AK Parti Genel Merkezinin bu isimler yerine farklı kişilerle mülakatlar gerçekleştirdiği ortaya açıktı.

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEKLER

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Diyarbakır İl Başkanının belirlenmesinde sona gelindiği konuşulurken, 3 isim üzerinde mutabakata varıldığı öğrenildi. Kulislerde Avukat Şerif Aydın, İş adamı Abdulkadir Akboz ve Vahit Güvensen üzerinde karar kılan Genel Merkezin bu isimleri Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu belirtiliyor.

LİSTEYE SON DAKİKA EKLEMESİ

Listedeki 3 ismin bugün İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Kulislerdeki son dakika bilgisine göre Diyarbakır AK Parti eski Milletvekilleri Kutbettin Arzu ve Galip Ensarioğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak olan listeye eklendiği ileri sürülürken, bu iki ismin eski bakanlarca desteklendiği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmelerin ardından AK Parti Diyarbakır İl Başkanını belirlemesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz