Lojistik zirvesi!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaloğlu, Diyarbakır’ın gelişimi ve istihdamına sağlayacağı katkıyla önemli bir proje olan Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi toplantısının ardından dün de "Lojistik Köy" projesine yönelik bir toplantı düzenledi.

Haberler 25.07.2020 - 01:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakanvekili Münir Karalolu, Diyarbakrn geliimi ve istihdamna salayaca katkyla önemli bir proje olan Tekstil htisas Organize Sanayi Bölgesi toplantsnn ardndan dün de Lojistik Köy projesine yönelik bir toplant düzenledi.

Karalolu, Lojistik Köy projesi ile dünyada yükselen sektörlerden biri olan, ithal ve ihraç edilen ürünlerle hammaddelerin tanmasndan, iç piyasaya yönlendirilecek her türlü malzemenin depolanmasna kadar çeitli hizmetlere katk sunacan belirtti.

Yetkililerden projeyle ilgili devam eden çalmalar hakknda bilgi alan Vali Karalolu, projenin Diyarbakra olduu kadar bölgeye salayaca katklarn da üzerinde durarak, lojistik altyaps güçlü ülkelerin bölgelerinde rekabet avantaj yakaladklarna vurgu yapt. Karalolu, projeyle ayn zamanda önemli bir istihdam alan oluacann da altn çizdi.

Lojistik Köy Projesiyle 5 bin 400 kiilik istihdam salanacak

Diyarbakra yüksek katma deer üreten, bilgi ekonomisi ve sanayi 4.0 ile teknolojik dönüümde öncülük ederek tarm, d ticaret ve lojistik kenti olma yönünde katk salayacak Lojistik Köy projesi ile ilk etapta 5 bin 400 kiiye i imkn salanmas hedefleniyor.

229 hektarlk alana ina edilecek ve 404 bin metrekarelik kapal alana sahip 58 adet A+ snf depolama alan bulunacak Lojistik Köy projesinde ayrca nakliye komisyoncular binas, servis istasyonlar, sosyal tesisler ile benzin istasyonlar, tr ve konteyner park alanlarnn da yer almas planlanyor.

Ana Sayfaya Git