Lojistik zirvesi!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaloğlu, Diyarbakır’ın gelişimi ve istihdamına sağlayacağı katkıyla önemli bir proje olan Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi toplantısının ardından dün de "Lojistik Köy" projesine yönelik bir toplantı düzenledi.

Lojistik zirvesi!

DİYARBAKIR-Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaloğlu, Diyarbakır’ın gelişimi ve istihdamına sağlayacağı katkıyla önemli bir proje olan Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi toplantısının ardından dün de "Lojistik Köy" projesine yönelik bir toplantı düzenledi.

Karaloğlu, "Lojistik Köy" projesi ile dünyada yükselen sektörlerden biri olan, ithal ve ihraç edilen ürünlerle hammaddelerin taşınmasından, iç piyasaya yönlendirilecek her türlü malzemenin depolanmasına kadar çeşitli hizmetlere katkı sunacağını belirtti.

Yetkililerden projeyle ilgili devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, projenin Diyarbakır’a olduğu kadar bölgeye sağlayacağı katkıların da üzerinde durarak, lojistik altyapısı güçlü ülkelerin bölgelerinde rekabet avantajı yakaladıklarına vurgu yaptı. Karaloğlu, projeyle aynı zamanda önemli bir istihdam alanı oluşacağının da altını çizdi.

Lojistik Köy Projesiyle 5 bin 400 kişilik istihdam sağlanacak

Diyarbakır’a yüksek katma değer üreten, bilgi ekonomisi ve sanayi 4.0 ile teknolojik dönüşümde öncülük ederek tarım, dış ticaret ve lojistik kenti olma yönünde katkı sağlayacak Lojistik Köy projesi ile ilk etapta 5 bin 400 kişiye iş imkânı sağlanması hedefleniyor.

229 hektarlık alana inşa edilecek ve 404 bin metrekarelik kapalı alana sahip 58 adet A+ sınıf depolama alanı bulunacak Lojistik Köy projesinde ayrıca nakliye komisyoncuları binası, servis istasyonları, sosyal tesisler ile benzin istasyonları, tır ve konteyner park alanlarının da yer alması planlanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz