Mali yapıda 44 gözaltı!

PKK’nın mali yapılanmasında yer alıp finans sağladıkları iddiasıyla aralarında iş insanı 44 kişi gözaltına alındı. DTSO Başkan yardımcısının da bulunduğu kişilerin sorgusuna başlandı.

Haberler 21.04.2022 - 01:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)- PKK Terör Örgütüne finans saladklar iddiasyla, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda. 44 kii hakknda gözalt karar verildi. Aralarnda Ticaret Sanayi Odas Bakan yardmcs ile i insanlarnn da bulunduu üphelilere yönelik 6 ilde e zamanl operasyonla gözalt ilemi yapld.

FNANS KAYNAI OPERASYONU

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl koordinesinde, l Emniyet Müdürlüü terörle mücadele ve istihbarat ube müdürlüklerince PKK örgütünün mali yaplanmasna yönelik 2 yl süren, teknik ve fiziki takipte bulunuldu.

YEREL SEçMLERDEN SONRA

2019daki yerel seçimler sonrasnda Diyarbakr Büyükehir ile alt kademe merkez ilçe belediyelerindeki baz ihalelerde usulsüzlük yaplarak buradan elde edilen haksz kazancn bir ksmn terör örgütüne finans olarak aktardklar ileri sürüldü. Finansman aktarm konusunda baz i yerleriin arac olarak kullanlrd belirlendi.

SORUTURMANIN DETAYLARI

Terör ve stihbarat ubenin iki yldan beri teknik ve fiziki takip yaparak yürüttüü çalmalar sonucunda da önemli delilerle ulald kaydedildi.

DTSO BAKAN YARDIMCISI

Bu kapsamda, aralarnda Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu bakan yardmclarndan birinin de olduu 44 üpheli hakknda gözalt karar verildi. Diyarbakr, Adyaman, Ankara, çanakkale, stanbul ve zmirde e zamanl operasyon gerçekletirildi. Baz üphelilerin gözaltna alnd operasyon sürdürülürken, soruturmayla örgütün finansal ann ortaya çkarlaca belirtildi.

DTSO AçIKLAMA YAPACAK

Buarada, DTSO Bakan Yardmcs ve baz Diyarbakrl i adamlarnn gözaltna alnmasna ilikin Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kayann, basn açklamas düzenleyerek, yürütülen soruturmaya ilikin, oda yönetiminden bir ismin ler almasna yönelik tepki açklamasnda bulunaca örenildi.

Ana Sayfaya Git