Görüş Bildir

Mali yapıda 44 gözaltı!

PKK’nın mali yapılanmasında yer alıp finans sağladıkları iddiasıyla aralarında iş insanı 44 kişi gözaltına alındı. DTSO Başkan yardımcısının da bulunduğu kişilerin sorgusuna başlandı.

Mali yapıda 44 gözaltı!

DİYARBAKIR(SÖZ)- PKK Terör Örgütüne finans sağladıkları iddiasıyla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında. 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında Ticaret Sanayi Odası Başkan yardımcısı ile iş insanlarının da bulunduğu şüphelilere yönelik 6 ilde eş zamanlı operasyonla gözaltı işlemi yapıldı.

FİNANS KAYNAĞI OPERASYONU

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlüklerince PKK örgütünün mali yapılanmasına yönelik 2 yıl süren, teknik ve fiziki takipte bulunuldu.

YEREL SEÇİMLERDEN SONRA

2019'daki yerel seçimler sonrasında Diyarbakır Büyükşehir ile alt kademe merkez ilçe belediyelerindeki bazı ihalelerde usulsüzlük yapılarak buradan elde edilen haksız kazancın bir kısmını terör örgütüne finans olarak aktardıkları ileri sürüldü. Finansman aktarımı konusunda bazı iş yerleriin aracı olarak kullanılrdığı belirlendi.

SORUŞTURMANIN DETAYLARI

Terör ve İstihbarat Şubenin iki yıldan beri teknik ve fiziki takip yaparak yürüttüğü çalışmalar sonucunda da önemli delilerle ulaşıldığı kaydedildi. 

DTSO BAŞKAN YARDIMCISI

Bu kapsamda, aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkan yardımcılarından birinin de olduğu 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Diyarbakır, Adıyaman, Ankara, Çanakkale, İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Bazı şüphelilerin gözaltına alındığı operasyon sürdürülürken, soruşturmayla örgütün finansal ağının ortaya çıkarılacağı belirtildi.

DTSO AÇIKLAMA YAPACAK

Buarada, DTSO Başkan Yardımcısı ve bazı Diyarbakırlı iş adamlarının gözaltına alınmasına ilişkin Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya'nın, basın açıklaması düzenleyerek, yürütülen soruşturmaya ilişkin, oda yönetiminden bir ismin ler almasına yönelik tepki açıklamasında bulunacağı öğrenildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi