Mali yapıya gizlilik kararı!

PKK'nın maliye yapısına yönelik yürütülen soruşturmaya gizlilik kararı verildi. Gözaltına alınan 44 kişi İl Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor.

Haberler 23.04.2022 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

PKK Terör Örgütüne finans saladklar iddiasyla, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda gözaltna alnan 44 kiinin sorgulamas devam ederken, soruturmaya gizlilik karar verildi. Aralarnda Ticaret Sanayi Odas Bakan yardmcs ile i insanlarnn da bulunduu 44 kii l Emniyet Müdürlüünde tutuluyor.

FNANS KAYNAI OPERASYONU

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl koordinesinde, l Emniyet Müdürlüü terörle mücadele ve istihbarat ube müdürlüklerince PKK örgütünün mali yaplanmasna yönelik 2 yl süren, teknik ve fiziki takip sonucu 44 kii hakknda gözalt karar verildi.

YEREL SEçMLERDEN SONRA

2019daki yerel seçimler sonrasnda Diyarbakr Büyükehir ile alt kademe merkez ilçe belediyelerindeki baz ihalelerde usulsüzlük yaplarak buradan elde edilen haksz kazancn bir ksmn terör örgütüne finans olarak aktardklar öne sürülen kiilerin, soruturmasna gizlilik karar verildi.

DTSO BAKAN YARDIMCISI

Aralarnda Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu bakan yardmclarndan birinin de olduu 44 üpheli, Diyarbakr l Emniyet Müdürlüünde tutuluyorlar. ddiaya göre, söz konusu kiilerin üç gün sonra ifadeleri alnmaya baland. Soruturma Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn görevlendirdii soruturma savcsnn gözetiminde sürdürüü örenildi.

Ana Sayfaya Git