Görüş Bildir

Mali yapıya gizlilik kararı!

PKK'nın maliye yapısına yönelik yürütülen soruşturmaya gizlilik kararı verildi. Gözaltına alınan 44 kişi İl Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor.

Mali yapıya gizlilik kararı!

HABER MERKEZİ

PKK Terör Örgütüne finans sağladıkları iddiasıyla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 44 kişinin sorgulaması devam ederken, soruşturmaya gizlilik kararı verildi. Aralarında Ticaret Sanayi Odası Başkan yardımcısı ile iş insanlarının da bulunduğu 44 kişi İl Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor.

FİNANS KAYNAĞI OPERASYONU

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlüklerince PKK örgütünün mali yapılanmasına yönelik 2 yıl süren, teknik ve fiziki takip sonucu 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

YEREL SEÇİMLERDEN SONRA

2019'daki yerel seçimler sonrasında Diyarbakır Büyükşehir ile alt kademe merkez ilçe belediyelerindeki bazı ihalelerde usulsüzlük yapılarak buradan elde edilen haksız kazancın bir kısmını terör örgütüne finans olarak aktardıkları öne sürülen kişilerin, soruşturmasına gizlilik kararı verildi.

DTSO BAŞKAN YARDIMCISI

Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkan yardımcılarından birinin de olduğu 44 şüpheli, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde tutuluyorlar. İddiaya göre, söz konusu kişilerin üç gün sonra ifadeleri alınmaya başlandı. Soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının görevlendirdiği soruşturma savcısının gözetiminde sürdürüğü öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi