Mardin'deki gözaltılara protesto

Mardin'deki gözaltılar Diyarbakır'da kınandı: Eşbaşkanlardan sonra sıra oda başkanlarına geldi.

Haberler 14.12.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Tabip Odasnda bir araya gelen emek örgütleri, Mardinde meslek örgütlerine yönelik gerçekleen operasyonu knad.

Aralarnda Mardin Tabip Odas Bakan Derya Etem, Mardin Büro Emekçileri Sendikas ube Yöneticisi Mustafa Benli, Mardin Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas eski ube yöneticisi Emel Oran, yerine kayym atanan Kzltepe Belediyesi E Bakan Nilüfer Elik Ylmaz ve birçok siyasetçinin de bulunduu 11 kii çaramba sabah erken saatlerde evleri ve iyerleri baslarak gözaltna alnmlard.

Diyarbakr Emek ve Demokrasi bileenleri Diyarbakr Tabip Odasnda basn açklamas yaparak gözalt operasyonunu knad. Açklamada, Ev adresleri, çaltklar iyerleri belli olan, her gün onlarca hastay tedavi eden arkadalarmzn ifadeye çarlmak yerine evlerinden gözaltna alnma biçimi ülkedeki her gün katmerleen antidemokratik adaletsiz uygulamalarn son örnei olup ayn zamanda yaadmz hukuksuzluklarn boyutunu da göstermektedir denildi.

SIRA ODA BAKANLARINA GELD

Arkadalarnn haksz ve hukuksuz bir ekilde gözaltna alnd belirtilen açklamada, Yaamlar boyunca halkn salk hakkna sahip çkm, mesleki faaliyetlerinin yannda Bar ve Demokrasi mücadelesi sürdürmülerdir. Mardin Tabip Odas E Bakan Dr. Derya Etem ve dier arkadalarmzn gözaltna alnmalaryla artk halkn seçtii belediye ebakanlarndan sonra srann hekimlerin seçtii oda bakanlarna geldiini görüyor ve ülkedeki demokrasisinin geldii noktay kaygyla izliyoruz ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git