Görüş Bildir

Mardin'deki gözaltılara protesto

Mardin'deki gözaltılar Diyarbakır'da kınandı: Eşbaşkanlardan sonra sıra oda başkanlarına geldi.

Mardin'deki gözaltılara protesto

DİYARBAKIR-Diyarbakır Tabip Odası’nda bir araya gelen emek örgütleri, Mardin’de meslek örgütlerine yönelik gerçekleşen operasyonu kınadı.

Aralarında Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem, Mardin Büro Emekçileri Sendikası Şube Yöneticisi Mustafa Benli, Mardin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası eski şube yöneticisi Emel Oran, yerine kayyım atanan Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ve birçok siyasetçinin de bulunduğu 11 kişi Çarşamba sabahı erken saatlerde evleri ve işyerleri basılarak gözaltına alınmışlardı.

Diyarbakır Emek ve Demokrasi bileşenleri Diyarbakır Tabip Odası’nda basın açıklaması yaparak gözaltı operasyonunu kınadı. Açıklamada, “Ev adresleri, çalıştıkları işyerleri belli olan, her gün onlarca hastayı tedavi eden arkadaşlarımızın ifadeye çağrılmak yerine evlerinden gözaltına alınma biçimi ülkedeki her gün katmerleşen antidemokratik adaletsiz uygulamaların son örneği olup aynı zamanda yaşadığımız hukuksuzlukların boyutunu da göstermektedir” denildi.

‘SIRA ODA BAŞKANLARINA GELDİ’

Arkadaşlarının haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, “Yaşamları boyunca halkın sağlık hakkına sahip çıkmış, mesleki faaliyetlerinin yanında Barış ve Demokrasi mücadelesi sürdürmüşlerdir. Mardin Tabip Odası Eş Başkanı Dr. Derya Etem ve diğer arkadaşlarımızın gözaltına alınmalarıyla artık halkın seçtiği belediye eşbaşkanlarından sonra sıranın hekimlerin seçtiği oda başkanlarına geldiğini görüyor ve ülkedeki demokrasisinin geldiği noktayı kaygıyla izliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi