Maske denetimi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, korona virüs (Covid-19) denetimleri kapsamında kentte maske denetimi gerçekleştirdi.

Haberler 18.08.2020 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl, kentteki toplu tama ve alveri merkezlerinde maske denetimleri yapt. Ekipler denetimlerde salgnn hala tehlikeli boyutta sürdüünü belirterek vatandalarn ve esnafn kurallara uymas için uyarlarda bulundu.

TOPLU TAIMA ARAçLARI VE AVMLER DENETLEND

Büyükehir Belediyesi Zabta ekipleri, vatandalarn youn olarak kulland duraklarda toplu tama araçlarn denetledi. Toplu tama araçlarnda belirlenen yolcu kapasitesinde tamaclk yapmalarn, araç içinde oför ile yolcularn maske kullanmasn denetleyen Zabta ekipleri, günlük yaplan dezenfektan belgesini de kontrol etti. Ekipler, mevzuat dnda yolcu tamacl yapan toplu tama araçlar hakknda cezai ilem uygulad. Kentteki alveri merkezlerinde de denetimler yapan zabta ekipleri, tek tek tüm maazalar gezerek Covid-19 salgnna kar alnan önlemleri inceledi. Zabta ekipleri, AVM çalanlar ile alveri yapan vatandalar maske ve sosyal mesafe kurallarn hatrlatarak uyulmasn istedi. Ekipler, kurallara uymayan i yerlerinde uyarlarda bulunarak durum tespit tutana tuttu.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl, halk saln korumak amacyla vatandalarn youn olarak kullandklar tüm alanlarda maske ve sosyal mesafe denetimlerini sürdüreceini duyurdu.

Ana Sayfaya Git