Maske zorunluluğuna vatandaştan destek!

Dün Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesinde bulunan İç Kale’de yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınının bulaşma riskine karşı maske takma zorunluluğu getirilmişti.

Haberler 05.06.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konuyla ilgili Sur Belediyesinden yaplan açklamada, Vatandalarmzn youn olarak bulunduu, virüs bulama riskinin yüksek olduu Melikahmet Caddesinde, Gazi Caddesinde ve ç Kale Hazreti Süleyman makamnda bulunacak bütün vatandalarmz ile Sur çindeki banka ve PTT kuyruklarnda bekleyen vatandalarmzn, lçe Hfzsshha kararyla 4 Haziran tarihinden itibaren maske takma zorunluluu getirilmitir. ifadeleri kullanld.

Alnan bu karar olumlu karladklarn belirten Diyarbakrl vatandalar, kararn hem kendi salklar hem de çevredeki vatandalarn sal için çok önemli olduunu söylediler.

Coronavirus (Covid-19) salgnnn bulama riskine kar kalabalk ortamlarda maske takmann çok faydal olduunu belirten vatandalar, alnan bu karar desteklediklerini belirterek herkesin karara uymasn istedi.

HERKESN BU KARARA SAYGI DUYUP DUYARLI OLMASINI STYORUM

Covid-19 salgnnn bula riskine kar maske takmann önemli olduuna dikkat çeken Mehmet Sait çetin, bundan dolay alnan karara herkesin duyarllk göstermesi gerektiini söyledi.

çetin, öyle devam etti: Maske gibi önlemler Covid-19 salgnn bulamamas adna bizim için çok önemlidir. Bundan dolay maskelerimizi her zaman takmalyz. Zaten bilindii salk ekipleri ve çalanlar bizler için seferber olmu durumda. Hem kendi salmz hem de çevremizdekilerin saln düünerek yaplan uyarlar dikkate almalyz. Gazi Caddesi gibi yasan alnd caddelerde kurallara tam uyuyoruz. Bu karara duyarllk göstererek evden çkarken maskemi takyorum. Herkesin bu karara sayg duyup duyarl olmasn istiyorum. Bu konuda tedbiri almasn isterim.

ÖNCELKLE MASKEY HEM KENDM HEM DE ALEM çN TAKIYORUM

Maske tedbirine hem kendisi hem de ailesi için uyduunu belirten Tahir Miran, Öncelikle maskeyi hem kendim hem de ailem için takyorum. çünkü kalabalk ortamdan çktktan sonra evime gitmi olacam. Yani eve gittiimiz zaman aldm önlemler ile kendimi rahat hissetmem gerekiyor. Benim dmdaki vatandalar da maske gibi önlemlerini alp dar çksn. Böylece kendilerini rahat hissetsinler. Bu hastal bitirmek için herkesin elini tan altna sokmas gerekiyor. Yoksa bu hastalk maske gibi önlemler alnmazsa bitmez. Ksacas çevremizi, kendimizi ve ailemizi korumak için tedbirler almamz gerekiyor. eklinde konutu.

KARARDAN SONRA MASKEY TAKMAYA DAHA çOK ÖNEM VERDM

çevredeki insanlar riske atmamak için maske tedbirini almak gerektiini belirten Mikail Deniz, ehrin birçok caddesinde alnan maske takma zorunluluu kararna bence herkesin uymas gerenken bir konudur. çünkü Covid-19 salgn bulac bir hastalktr. çevremizdekilerin saln riske atmamalyz. Ayrca kendi salmz için de bunu uygulamalyz. Ksacas topluma ve kalabalk alanlarna girerken takmalyz. Hatta ben de maske takma zorunluluu kararndan sonra takmaya daha çok önem verdim. dedi.

KARARA UYMAYANLARI ZAMAN ZAMAN UYARIYORUM

Maske takma tedbirine uymayanlar uyardn vurgulayan Yldrm Koyun ise unlar söyledi: Diyarbakrn birçok noktasnda ve caddelerinde maske kuralna uymayan birçok insan var. Covid-19 virüsünün bula riskine kar maskelerin taklmas gerekiyor ama maalesef buna uymayanlar da var. Ben bu kurala uyuyorum hatta uymayanlar zaman zaman uyaryorum. Ancak çou kii maalesef uymuyor. Ben önlem olarak maskenin dnda sosyal mesafe kuralna uyuyorum. Ellerimi ykyorum. Kalabalk ortamdan uzak duruyorum. Zorunlu olmadkça dar çkmyorum.

Ana Sayfaya Git