Mekanlar hareketlendi

Diyarbakır'da 'kademeli normalleşme' ile birlikte 49 gün sonra kafe ve restoranlar yüzde 50 kapasiteyle tekrar hizmet vermeye başladı.

Haberler 02.06.2021 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüsle mücadele kapsamnda kademeli normalleme sürecinin balamasyla birlikte restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme-içme yerleri, 49 gün sonra kaplarn yeniden müterilerine açt. Salk Bakanl Salgn Yönetimi ve çalma Rehberinde belirtilen tüm kurallara uyulmas, masalar arasnda her yönden 2 metre, yan yana sandalyeler arasnda 60 santimetre mesafe braklmas, ayn anda, ayn masada açk alanlarda 3, kapal alanlarda ise 2den fazla müteri kabul edilmemesi kaydyla Diyarbakrda açlan iletmeler, müteri kabulüne balad. Kentin tarihi mekanlar arasnda yer alan Hasanpaa Hanndaki kahvalt salonlar sabah saatlerinde doldu tat.

MEKANLARIN SAHPLER

Surda kafe restoran ileten Cahit Aktarl, kademeli normallemeye geçilmesinden duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Aktarl, Bu saatten sonra esnafmz da dikkatli, temiz ve hijyenik ekilde devam eder ve inallah kstlamalar tekrar geri gelmez. Temennimiz eski hayatmza, düzenimize dönmemiz. nsanlardan da çok dikkatli olmasn istiyoruz. Ne kadar dikkatli olunursa bu hastalk bizden o kadar uzak duracak. dedi.

Lokanta iletmecisi Nuri Özda da bugün i yerlerinde müterilere hizmet vermeye balamaktan memnuniyet duyduklarn dile getirerek, nallah her ey güzel olacak. Yaklak iki aydr paket servisi yapyorduk. Tüm tedbirlerimizi aldk. Müterilerimizi bekliyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git