Görüş Bildir

Mekanlar hareketlendi

Diyarbakır'da 'kademeli normalleşme' ile birlikte 49 gün sonra kafe ve restoranlar yüzde 50 kapasiteyle tekrar hizmet vermeye başladı.

Mekanlar hareketlendi

Koronavirüsle mücadele kapsamında 'kademeli normalleşme' sürecinin başlamasıyla birlikte restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme-içme yerleri, 49 gün sonra kapılarını yeniden müşterilerine açtı. Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde belirtilen tüm kurallara uyulması, masalar arasında her yönden 2 metre, yan yana sandalyeler arasında 60 santimetre mesafe bırakılması, aynı anda, aynı masada açık alanlarda 3, kapalı alanlarda ise 2´den fazla müşteri kabul edilmemesi kaydıyla Diyarbakır'da açılan işletmeler, müşteri kabulüne başladı. Kentin tarihi mekanları arasında yer alan Hasanpaşa Hanı'ndaki kahvaltı salonları sabah saatlerinde doldu taştı.

MEKANLARIN SAHİPLERİ

Sur'da kafe restoran işleten Cahit Aktarlı, kademeli normalleşmeye geçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Aktarlı, "Bu saatten sonra esnafımız da dikkatli, temiz ve hijyenik şekilde devam eder ve inşallah kısıtlamalar tekrar geri gelmez. Temennimiz eski hayatımıza, düzenimize dönmemiz. İnsanlardan da çok dikkatli olmasını istiyoruz. Ne kadar dikkatli olunursa bu hastalık bizden o kadar uzak duracak." dedi.

Lokanta işletmecisi Nuri Özdaş da bugün iş yerlerinde müşterilere hizmet vermeye başlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "İnşallah her şey güzel olacak. Yaklaşık iki aydır paket servisi yapıyorduk. Tüm tedbirlerimizi aldık. Müşterilerimizi bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi