Menfez çalışması

Bağlar Belediyesi, doğal afet riski olan kırsaldaki yerleşim yerlerinde vatandaşların yaşadığı ulaşım sorununu çözmek için menfez köprü çalışması başlattı.

Haberler 09.09.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesine bal Karacada bölgesindeki birçok köy, yan etkili olduu dönemlerde meydana gelen sel basknlar ve doal afetler nedeniyle zor günler yayor. Dan eteklerinden gelen yamur ve kar sular, çevredeki köylerde yaam güçletirip tarm alanlarnda tahribata yol açarak maddi zarara neden olurken, yllardr yaanan bu sorun için köylüleri sevindiren haber Balar Belediyesinden geldi. Belediye, yaam kesintiye uratarak insan sal için tehdit oluturan ve köylülerin hayvanlarn otladklar mera alanlarna da zarar veren doa olaylarna kar 5 köyde 8 menfez köprü ina etmek üzere çalma balatt. Vatandalarn ulam çilesine son vermesi amaçlanan menfez köprülerin k dönemi gelmeden tamamlanarak hizmete açlmas planlanyor.

VATANDAIMIZIN SORUNLARINA KAYITSIZ KALAMAYIZ

Vatandalarn yaad sorunlara kaytsz kalmalarnn söz konusu olamayacan belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, belediyenin tüm imkanlarn kullanarak bu hizmeti yerine getireceklerini söyledi. Beyolu, Cumhurbakanmzn dedii gibi belediyeler hizmet yeridir. Bu makamlarda oturan bizler halkmza hizmet etmekle sorumluyuz. çünkü makamlarn sahibi halkmzdr. Köylerimizde yaanan sorunlar tespit ediyoruz, muhtarlarmzla iletiim halindeyiz. Kapmz ve imkanlarmz sonuna kadar onlara açktr. Doa olaylarndan etkilenen köylerimize menfez köprüler kazandryoruz, ayn ekilde yollarn yapyoruz. 5 köyümüzde menfez köprü çalmalarn k gelmeden önce bitirmeyi planlyoruz. Vatandamz mutlu olursa biz de mutlu oluruz dedi.

BELEDYENN çALIMASI KÖYLÜLER SEVNDRD

Belediyenin balatt menfez köprü çalmas, yllardr bu sorunla iç içe yaamak zorunda kalan köylüleri sevindirdi. Menfez köprü çalmasnn balatld yerleim yerlerinden olan Buyuransu köyü muhtar çelebi çadrc, yamur ve kar sular sonucu oluan sel olaylarndan dolay birçok kez ulam balantlarnn kesildiine ve k döneminde yollarnn kullanlamaz hale geldiine dikkat çekerek Balar Belediyesinin bu sorunu çözmeye yönelik çalmalarnn kendilerini sevindirdiini söyledi.

Ana Sayfaya Git