Merdanoğlu: ‘Bismil’de Tarıma Dayalı OSB ye acil ihtiyaç var’

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bismil İlçe Başkanı Şükrü Merdanoğlu, Bismil’de Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Haberler 14.01.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yllardr gündeme getirilen, ancak yaplmas ile ilgili bir tek adm atlmayan Tarma Dayal OSB için Bismilde youn talebin olduuna iaret eden Merdanolu, Bölgenin en büyük verimli arazisine sahip Bismil ovasnn deerlendirilmesinin tek yolunun OSB olduu belirtiliyor. Toplam bir milyon 748 dekarlk araziye sahip olan Bismilde 600 bin dekarlk alanda sulu tarm yaplrken, bir milyon 400 bin dekarlk alanda ise buday, arpa, mercimek, pamuk, msr ekimi yaplyor. Geriye kalan yüz bin dekarlk alan ba-bahçe olarak kullanlyor. 294 bin dekarlk alann ise tarm d olarak kullanld Bismil ilçesinde 5 bin 700 kaytl çiftçi bulunuyor diye konutu.

BSML ÜRETM MERKEZ OLUR

Merdanolu, Bu rakamlarn göz önüne alndnda Bismil ilçesinde tarm gelitirmek adna var olan potansiyelin daha da gelitirilebileceini ifade eden Merdanolu, unlar söyledi: Bu potansiyelin Tarma dayal organize sanayi bölgesi kurulmas halinde ciddi bir üretim merkezi olacaktr. lçeye, bölgeye ve ülkeye büyük katk salayacaktr.

LK SOMUT ADIM 2017 YILINDA ATILDI

Bismilde Tarma Dayal htisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için ilk somut adm 2017 ylnda atld, ancak bir sonuç alnamad. Kurulan bir komisyon 4 farkl alanda yer tespiti yaparak, hazrladklar raporu kaymakamla iletti. Ancak, u ana kadar bir gelime kaydedilmedi. Bismilli çiftçiler, bu konuda odalarn harekete geçerek, Bismil ovasnn ülke ekonomisine katksn bir an önce salamas gerektii görüünde ortaklayorlar. Bismilin ekonomik anlamda büyümesine büyük katk salayacak olan Tarma Dayal OSB projesinin hayata geçirilmesi için her kesimin üzerine düen görevi yerine getirmesi gerekiyor

BSML GÜçLENDRMELYZ

Birlik ve beraberlik içinde el ele vererek Bismili güçlendirmeliyiz diyen Merdanolu, Ama bu i birkaç kiiyle olmaz. Tüm siyasi parti yetkilileri Bismil ortak paydasnda birlemelidir. Biz kentimizin 100 yllk geleceini düünerek projeler üretmeliyiz. Bunu hep birlikte el ele vererek yaplmas önemlidir. Barajlarn bitmesiyle Bismil ovas yüzde 95 orannda suya kavuacak. Bismil çok verimli topraklara sahiptir. Bismilde mevcut iletmeler yatrm yapp büyüyemiyor. Organize sanayi Bölgesi ilçemize yeni yatrmc çekmenin yan sra, mevcut iletmelerinde büyümesine olanak salanacaktr. Bismilde yetitirilen ürünler çevre illere gönderilmeyecek, burada ilenecektir. Hepinizi en samimi duygularmla selamlyor, teekkürlerimi sunuyorum ifadeleri kulland.

Ana Sayfaya Git