Metal sendika uzlaştı

2019-2021 dönemini kapsayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesiyle işçilere ilk 6 ay yüzde 18,49, ilk yıl toplamında ise yüzde 25,50 oranında zam yapıldı.

Haberler 30.01.2020 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Metal Sendikas ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikas (MESS), 130 bin çalan ilgilendiren MESS Grup Toplu Sözlemesinde uzlat. 2019-2021 dönemini kapsayan sözlemeyle içilere ilk 6 ay yüzde 18,49, ilk yl toplamnda ise yüzde 25,50 orannda zam yapld.

Arçelik, Bosch, Ford Otosan, Mercedes, Renault, Siemens, Tofa ve TürkTraktörün de aralarnda olduu metal i kolundaki 200 i yerini ilgilendiren MESS Grup Toplu Sözlemesinde 7 Ekimde balayan müzakereler uzlayla sonuçland.

Türk Metal Sendikas Genel Bakan Pevrul Kavlak, yapt yazl açklamada, iveren tarafyla dün saat 19.30da MESS Genel Merkezinde bir araya geldiklerini ve sabaha kadar süren görümelerde anlatklarn belirtti.

Metal içisinin bir kör kuruunu bile masada brakmadklarn, sendikal hayatta yine önemli bir baarya imza attklarn ifade eden Kavlak, sözlemeyle ilgili u detaylar paylat:

1 Eylül 2019 itibaryla 12 lirann altnda olan saatlik ücretlere, 12 liray geçmeyecek ekilde 30 kuru iyiletirme yapld. Bunun üzerine tüm saatlik ücretlere, sözlemenin birinci 6 aynda yüzde 17 orannda zam alnmtr. kinci 6 ay için yüzde 6 orannda art salanmtr. Enflasyon yüzde 6nn, yani bu orann altna düerse dahi, yüzde 6 alnacaktr. Bu oran geçmesi halinde ise enflasyon fark alnacaktr. Üçüncü ve dördüncü aylara enflasyon orannda zam alnmtr. Tüm sosyal haklara birinci yl yüzde 20 orannda, ikinci yl için de enflasyon orannda art salanmtr. Bütün bu kazanmlarn ilk 6 aylk toplam deeri, ortalama yüzde 18,49, birinci yl için toplam deeri ortalama yüzde 25,50 olmutur. Bunlara ek olarak, üyelerimizin büyük önem verdii tamamlayc salk sigortas uygulamasna bu sözleme döneminde de aynen devam edilecektir.

- En iyi sözlemeleri imzalayan sendikayz

Memurlar ve memur emeklilerine yüzde 4+4, içi emeklilerine yüzde 5+5, kamu içilerine yüzde 8+4 zam yapldn anmsatan Kavlak, 6 aylk enflasyonun 6,05 olduu koullarda, yüzde 18i aan oranlarda zam aldk. Yani enflasyon üzerine yüzde 12,44 orannda refah pay aldk. Ülkemiz gerçekleri göz önüne alndnda, bu sözleme sendikamzn tarihine altn harflerle yazld. dedi.

Kavlak, MESSin 3 yllk sözleme, esnek çalma, ikramiyelerde kstelyevm, deneme süresi ve denkletirme, istirahat izin ücretlerini ödememe ve içi çocuklarna staj yaptrmama gibi önerilerini kabul etmediklerine dikkati çekerek, öyle konutu:

Türk Metal Sendikas, üyeleri için en iyi sözlemeleri imzalayan sendikadr. Bunu bir kez daha gösterdik. Bu yalnzca bizim deil, öncelikle bize destek olan, güç veren siz deerli üyelerimizin baarsdr. Bu süreçte büyük emek sarf eden ube bakanlarmza, ube yönetimlerimize, batemsilci ve temsilcilerimize, ünite temsilcilerimize ve kurullarmza ükranlarm sunuyorum. Özellikle müzakerelerin son aamasnda bize kar duyarl yaklam gösteren MESS yönetimine de teekkür ediyorum. Bundan sonra üyelerimizden daha verimli, kaliteli, üretken, çalma bar içinde bir çalma bekliyorum. Ekmeimizi daha da büyüteceiz, daha çok üreteceiz, daha çok kazandracaz, sonunda da yine biz kazanacaz.

Ana Sayfaya Git