Meteoroloji Diyarbakır için uyardı! Şiddetli sağanak geliyor

Meteoroloji’den son dakika sağanak uyarısı geldi. Kurumdan yapılan açıklamaya göre Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Elazığ, Kars, Ardahan, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ve Kilis'te Cumartesi ve Pazar günü için şiddetli sağanak yağış görüleceği öngörülüyor.

Haberler 08.05.2020 - 21:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Elaz, Kars ve Ardahan çevrelerinde hafta sonu kuvvetli saanak görülecei öngörülüyor.

Cumartesi öleden sonra anlurfa, Mardin, Diyarbakr, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde ksa süreli ve yerel olarak kuvvetli saanak ve gök gürültülü saanak bekleniyor.

Cumartesi sabah saatlerinde Konya çevreleri ile Isparta ve Burdurun dou, Antalyann kuzeydou ilçelerinde, öle saatlerinde Sivas, Giresun, Trabzon ve Gümühane çevreleri ile Kayserinin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olmas bekleniyor.

Söz konusu illerde beklenen saanak nedeniyle su baskn, yerel dolu, kuvvetli rüzgar, hortum, çat uçmas ve yldrm gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor. Meteorolojinin açklamasna göre baz illerimizin hava durumu öyle;

STANBUL 19C

Parçal zamanla çok bulutlu, öle saatlerinde hafif saanak yal

ANKARA 15C

Parçal ve çok bulutlu

ZMR 24C

Parçal bulutlu

ANTALYA 22C

Parçal ve çok bulutlu, saanak ve gök gürültülü saanak yal geçecei tahmin ediliyor. Yalar sabah saatlerinde kuzeydou ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmas bekleniyor.

ZONGULDAK 15C

Parçal zamanla çok bulutlu, öleden sonra hafif saanak yal

TRABZON 13C

çok bulutlu ve saanak yal geçecei tahmin ediliyor. Yalar öle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmas bekleniyor.

ERZURUM 15C

Parçal ve çok bulutlu, öleden sonra saanak yal

DYARBAKIR 22C

Parçal ve çok bulutlu, öleden sonra kuzey ilçeleri hafif saanak yal

Ana Sayfaya Git