Meteoroloji Diyarbakır için uyardı! Şiddetli sağanak geliyor

Meteoroloji’den son dakika sağanak uyarısı geldi. Kurumdan yapılan açıklamaya göre Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Elazığ, Kars, Ardahan, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ve Kilis'te Cumartesi ve Pazar günü için şiddetli sağanak yağış görüleceği öngörülüyor.

Meteoroloji Diyarbakır için uyardı! Şiddetli sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Elazığ, Kars ve Ardahan çevrelerinde hafta sonu kuvvetli sağanak görüleceği öngörülüyor.

Cumartesi öğleden sonra Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Cumartesi sabah saatlerinde Konya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un doğu, Antalya'nın kuzeydoğu ilçelerinde, öğle saatlerinde Sivas, Giresun, Trabzon ve Gümüşhane çevreleri ile Kayseri'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Söz konusu illerde beklenen sağanak nedeniyle su baskını, yerel dolu, kuvvetli rüzgar, hortum, çatı uçması ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Meteoroloji’nin açıklamasına göre bazı illerimizin hava durumu şöyle;

İSTANBUL 19°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı

ANKARA 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 24°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuzeydoğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK 15°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı

TRABZON 13°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı

DİYARBAKIR 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra kuzey ilçeleri hafif sağanak yağışlı

Kaynak: Diyarbakır Söz