Metina derneği kongreye gitti

Barış davalarıyla adından sıkça söz ettiren Metina Derneği 2. kongresini gerçekleştirdi. Aydın Piriççioğlu yeniden başkan seçildi.

Haberler 27.07.2020 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Metina airetine mensup kiilerin üye olduu Metina Dernei, dün 2. Olaan Kongresini yapt. Mevcut Bakan Aydn Pirinççiolu tek aday olduu kongrede güven tazeledi.

GÜVEN TAZELED

Dernein faaliyetleriyle ilgili açklamalarda bulunan Pirinççiolu,Yeni yönetimimizle hem ailemizde hem de bölgemizdeki sorunlar çözme adna daha çok çalacaz. Metine Dernei, bölgenin en güçlü derneidir. Her zaman söylüyoruz, Metina Dernei olarak bata Diyarbakr ve Mardin olmak üzere bölgemizdeki bütün sorunlarn çözümünde üstümüze düenleri yaparak hem kan davalarn bitireceiz, hem de bölgemizin artk sorunlarla deil güzelliklerle ön plana çkaracaz. Bu konuda yönetimdeki arkadalarmzn özverili çalmalar, birlik ve beraberliimizle güzel çalmalar yapacaz dedi.

BARI DAVALARI

Bata bölgenin kanayan yaras kan davalar olmak üzere birçok davay bitirdiklerini aktaran Pirinççiolu, Kan davas, arazi meselesi, kz kaçrma olaylar olmak üzere 20 davay barla sonuçlandrdk. Bu davalarn son bulmasyla birlikte bölgemizde bar ve huzur ortam ortaya çkt. Amacmz toplumdaki kin ve nefreti bitirmektir. Onun için derneklerin kuruluu halk için çok önemlidir diye konutu.

YÖNETMDE KMLER VAR?

Aydn Piriççiolunun bakan olarak seçildii dernein yönetimi u isimlerden olutu: Mehmet Özçelik, Esat Güngürür, Kazm Doan, Tahir Günçiçei, Cemal Solmaz, Yusuf Durmaz, Abdulkadir Öz, Reit Akc. Hikmet Kaya, Mehmet Ekinci, Mehmet Güler, Agit Tekin, Fethi Özylmaz, Kemal Geçmez, Haydar Akta, Ali Özdemir, Nezir Doan, Faik Demir, rfan Vural,Yaar Akar, Askeri Yönetim, Behçet Koyun, Kazm Özylmaz.

Ana Sayfaya Git